Teknoloji

Mozilla Firefox 29’un beta sürümü yeni işlevler ve tasarımı işaret ediyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Mozilla Firefox’un gelecek versiyonu için kapsamlı bir güncelleme planlıyor. Sadece yeni bir tasarım değil; Firefox hesapları, özelleştirme seçenekleri ve yeni bir menü tablosuyla Safari, Chrome ve Internet Explorer’ı geçmeyi hedefliyor.

firefox-29-beta-210314-1 Saydığımız bu yeni özellikler Firefox 29’un beta versiyonuyla daha geniş kitlelerin kullanımına sunuldu. Çeşitli hatalar giderildikten sonra da birkaç ay içinde genel kullanıcı kitlesiyle buluşacak.

Firefox hesabı özelliği Chrome’daki Google Hesapları özelliğine benziyor; Windows, Mac, Linux ve Android platformlarındaki Firefox tarayıcılarında aktif olan oturumları eşzamanlayarak farklı cihazlardan internette kalınan yerden gezinmeye imkan tanıyor. Ayrıca Firefox hesabı sayesinde tüm ayarlar da tutarlı şekilde kalıyor, her cihazda aynı internette gezinme deneyimi elde ediliyor.

Mozilla yeni tasarıma Australis adını veriyor. Mozilla’nın blogunda belirtilene göre bu yeni tasarım daha hızlı ve düzenli görünüyor. Sekme yapısı ve işlevselliği daha akıcı olacak şekilde değiştiriliyor. İnternet tarayıcısının tepesine konumlanan araçlar daha düzenli ve dikkat dağıtmayan görünüme sahip. Yer imi yöneticisi de Firefox araç çubuğunda yer alan yer imi yıldız işaretinin yanına yerleştirilmiş. Böylelikle favori sitelerin tek bir tıklamayla kaydedilmesi sağlanıyor.

firefox-29-beta-210314-2

Yeni menü butonu Chrome’daki menü butonunun görünümü hatırlatıyor. Yeni Pencere, Yazdır, Geçmiş gibi sık kullanılan araçlar da daha rahat görünür ve kullanılabilri hâle getirilmiş. Ayrıca eklentileri veya araçları internet tarayıcısının herhangi bir yerine sürükleyerek daha kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Firefox 29 beta sürümünü Android, Windows, Mac ve Linux cihazlarına indirebilirsiniz.

İlgili >> Firefox 29 beta indir, Mozilla Blog

İLGİLİ HABERLER