Teknoloji

Mozilla Firefox 13’ün beta sürümünü yayınlandı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Firefox 12’yi bu hafta içinde yayınlayan Mozilla gelecek neslin beta versiyonunu da kullanıma sundu. Firefox’un on üçüncü versiyonunda ufak tefek değişiklikler beklense de, sonuç olarak kullanıcıların web’de daha hızlı gezinmeleri sağlanacak.

Yeni versiyonla birlikte internet tarayıcısını yeniden başlattığınızda daha önce arka tarafta açık olan tüm sekmelerin de açılması gibi bir durum söz konusu olmayacak. Bu durum önceki oturumunda birçok açık sekmesi bulunan ve yeniden başlangıçta bunların yeniden açılıp açılış zamanını artırmasını istemeyenler için memnuniyet verici olmalı. Öte yandan kullanıcılar SPDY adı verilen protokolün de yardımıyla internette daha hızlı gezinme fırsatına sahip olacak. Ayrıca yer imleri ve tarayıcı geçmiş gibi bileşenlere daha hızlı erişmeyi sağlayan yeni bir varsayılan açılı sayfası da Firefox 13’ün getirdiği yeniliklerden olacak.

Firefox 13’ün yenilikleri daha çok yazılımcıların tarafında gibi görünüyor. Ancak sekmelerin otomatik olarak yeniden başlatılmaması ve yeni varsayılan açılış sayfası kullanıcıların deneyimini artıracak iki önemli yenilik sayılabilir. Firefox 13’ün beta sürümünü aşağıdaki bağlantıyı kullanarak indirebilirsiniz.

İlgili – CNET
İlgili – Google

İLGİLİ HABERLER