Teknoloji

Eşcinsellik karşıtı tasarıya verdiği destek Mozilla CEO’sunun istifasına yol açtı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

İki haftadan az bir süre önce Mozilla’nın CEO’luğu görevini üstlenen Brendan Eich, dün görevinden istifa ettiğini açıkladı. Eich’i kısa süre içinde istifaya götüren sebep ise Kaliforniya eyaletinde eşcinsel evliliklerinin yasaklanması için hazırlanan bir yasa teklifine 1000 dolar bağışta bulunduğunun ortaya çıkmasının ardından yaşanan tartışmalar oldu.

mozilla-brendan-eich-040414

Şirketten yapılan açıklamada Mozilla’nın farklı bir standarda tutunmakla gurur duyduğu, ancak geride kalan haftada bu standardın hakkı verilemediği belirtildi. İnsanların neden kırgın ve öfkeli olduğunun farkında olduklarını belirten Mozilla yönetimi, bu hislere sahip olan kişilerin haklı olduğunu ve şirketin gerektiği şekilde davranamadığını kabul etti.

Recode sitesinde yer alan habere göre, Mozilla’nın kurucularından biri olan ve JavaScript programlama dilini de icat eden Eich, Mozilla Vakfı’nın yönetim kurulundan da ayrıldı. Bütün bu tartışmalara rağmen, Mozilla CEO’luğu için en uygun isim olduğu iddiasını hafta boyunca sürdüren Eich’in gerek şirket içinden gerek şirket dışından gelen baskıların ardından istifaya mecbur kaldığı belirtildi.

İstifasının açıklanmasının ardından kişisel blogu üzerinden bir açıklama yapan Eich, Mozilla çalışanlarından yola devam etmelerini istedi. Firefox OS’in gelişiminin sürdüğünü ve giderek daha önemli bir pozisyona geldiğini dile getiren Eich; ortalıkta daha az görüneceğini, ancak yine de şirketle bağlarını koparmayacağını sözlerine ekledi.

İlgili >> Mozilla, Recode, Brendan Eich

İLGİLİ HABERLER