Teknoloji

Mozilla Bing’li Firefox versiyonunu yayınladı

Internet Explorer’a bir tepki olarak doğan açık kaynak kodlu internet tarayıcısı Firefox IE’nin pazar payından tırtıklamaya devam ediyor. Ancak bu durum ne Mozilla ne de Microsoft için işbirliği yapmaya bir engel teşkil etmiyor. İkili Bing odaklı bir işbirliğine gitti. Mozilla’dan gelen açıklamaya göre Firefox 7’nin Microsoft’un arama motorunun servisleri ve arayüzüyle donatılmış özel bir versiyonu indirilmeye sunuldu. Mevcut Firefox kullanıcılarının da Bing eklentisini yükleyerek aynı deneyimi yaşayabilecekleri belirtildi.

Firefox’un “Awesome Bar” olarak adlandırdığı çubuk ile arama motorunda şimdiye kadar Google’ın servisi varsayılan olarak kullanılmıştı. Mozilla’nın Google ile yaptığı ve bu tarayıcının içindeki arama çubuğu üzerinden yapılan her bir aramanın maliyeti üzerine kurulmuş anlaşmanın süresi gelecek ay itibariyle doluyor. Bundan hemen önce Bing hamlesi görmek ilginç oldu.

Bu arada Mozilla Firefox internet tarayıcısının farklı ortaklar ve coğrafyalara özel versiyonlarını da duyurdu. Firefox’un yaklaşık 20 adet özelleştirilmiş versiyonu bulunuyor ve bunların arasında Bing, Twitter, Yahoo ve Yandex’e özel versiyonlar yer alıyor.

İlgili – FirefoxwithBing
İlgili – PCMag

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER