Teknoloji

Mozilla Android için Firefox dışında bir internet tarayıcısı geliştiriyor

mozilla
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

mozilla androidMozilla denince pek çok kişinin aklına doğal olarak Firefox adını taşıyan internet tarayıcısı geliyor. Ancak Mozilla Vakfı, bu algıyı kırma potansiyeli olan başka bir proje üstünde çalışıyor. Gelen haberlere göre, Mozilla Android için yeni bir internet tarayıcısı geliştiriyor.

Söz konusu projenin “Fenix” kod adıyla ve gizli biçimde yürüttüğü belirtilirken, Fenix’in neyi vadettiği GitHub’daki tek cümlelik bir yorum sayesinde net biçimde anlaşılıyor: “Fenix anne ve babalarınızın kullandığı Android tarayıcısı değil.”

Fenix hakkında bilinenler şu an için oldukça sınırlı olsa da, Mozilla’nın asıl isteğinin tamamen mobile göre tasarlanmış özel bir tarayıcı sunmak olduğu görülüyor.

Mozilla’nın mevcut tarayıcı portföyünde Firefox’un farklı versiyonları bulunuyor. Standart Firefox amiral gemisi rolünü üstlenirken, Firefox Focus mobil deneyimi geliştirmeyi vadediyor. Firefox Rocket ve Firefox Klar ise belli bölgelerde kullanıcılarla buluşuyor. Mozilla Android için geliştirdiği Fenix ile Android’deki potansiyeli daha iyi yakalamayı amaçlıyor gibi görünüyor. Fenix ile ilgili bilgiler sınırlı olduğu için tarayıcının iOS versiyonuna yönelik bir hazırlık olup olmadığı henüz bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER