Teknoloji

Mozilla 25 dolarlık Firefox akıllı telefon rüyasından vazgeçiyor

firefox-os-inceleme-00001

Mozilla, Google’ın mobil işletim sistemi Android ile mücadele ederken çok ucuz akıllı telefonların başarıyı garanti etmediğini öğreniyor. CNET’in haberine göre, Mozilla CEO’su Chris Beard tarafından şirket çalışanlarına gönderilen bir e-postada, Mozilla’nın yakında mobil stratejisini değiştirebileceği belirtildi. 25 dolarlık akıllı telefon için yeterli tutunmayı görmediklerini ifade eden Beard, sadece maliyete odaklanmak yerine daha gelişmiş bir kullanıcı deneyimi sağlamaya yönelik çalışmalar yapacaklarının altını çizdi.

CEO’sunun açıklamaları Mozilla’nın iPhone ve üst sınıf Android telefonların bulunduğu segmenti hedef olarak seçeceği anlamına gelmiyor. Geniş bir fiyat aralığını kapsayacak cihazlar sunmayı planlayan şirket, çalışanlarından Firefox OS telefonların kapasitesinin gösterilmesine yardımcı olmalarını istiyor. Beard, Firefox OS telefonların Mozilla çalışanlarının birincil cihazı olacak kadar iyileştiğinin altını çizdi. Uygun fiyatlı cep telefonları geliştirmeye devam edeceklerini söyleyen Beard, Mozilla çalışanlarının söz konusu telefonları taşımaya zorlanmayacaklarını belirtmeyi de ihmal etmedi.

Mozilla, Firefox OS’e doping yapmak için Android uygulamalarını desteklemeye de hazırlanıyor. Beard, söz konusu Android desteğinin önemli uygulamaları kapsayacak şekilde planlanacağını belirtti.

Mozilla CEO’su Chris Beard’in açıklamaları Firefox OS projesinde yola devam edildiğini somut biçimde ortaya koyuyor. Beard, Firefox OS’in web’in “Dünya tarihindeki en muhteşem kamusal kaynak” unvanını koruması için hayati olduğunu iddia ederken, Mozilla 25 dolarlık telefonların Firefox OS’e uygun olduğu düşüncesinden vazgeçmişe benziyor.

İLGİLİ HABERLER