Teknoloji

Movie Maker 8.1 uygulaması İtalya’nın galibiyeti sayesinde üç gün ücretsiz

movie-maker-8-1-160614

İtalya’nın Dünya Kupasındaki ilk maçında İngiltere’yi yenmesinin şerefine, Movie Maker 8.1 uygulamasının geliştiricisi üç gün boyunca ücretsiz olarak sunmaya başladı. Pazar günü başlayan bu fırsat hâlâ devam ediyor, bu nedenle yararlanmanız hâlâ mümkün.

Windows Phone 8.1’de yer alan yeni API’ların kullanımı sayesinde kullanıcılar videolarını doğrudan telefonları üzerinden düzenleme imkanına erişiyor. İşte Movie Maker 8.1 uygulaması da bundan yararlanıyor, microSD kart veya OneDrive’da depolanan videoları açma veya buralara kaydetme imkanı veriyor. Başlıklar oluşturma, bunların boyut, renk ve yazı tiplerini düzenleme de uygulamanın sundukları arasında bulunuyor.

Yakınlaşan veya uzaklaşan geçişler, dönüşler ve katlamalar gibi geçiş efektleri de uygulama sayesinde videolara eklenebiliyor. Diğer düzenleme araçları arasında kesme, kopyalama, birleştirme, silme ve daha fazlası bulunuyor. Yavaş çekim, balık gözü gibi efektler de uygulamada mevcut. Ayrıca düzenlenecek videonun süresinde de herhangi bir kısıtlama yer almıyor.

Uygulama sadece Windows Phone 8.1 ile çalışan cihazlarda kullanılabiliyor. Bu da ne yazık ki, kısıtlı sayıda kullanıcının ücretsiz indirme fırsatından yararlanabileceğini gösteriyor. Şu an için Türkiye’de satılan tek Windows Phone 8.1 cihazı var, o da Nokia Lumia 630. Nokia Lumia 930’un birkaç hafta içinde piyasaya sunulması, ayrıca mevcut Windows Phone cihazlarının da yaz ayları içinde Windows Phone 8.1 güncellemesini alması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER