Teknoloji

Movado Connect Android Wear’ı minimalist ve çekici tasarımla buluşturuyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

movado connectDiğer birçok lüks saat üreticisi gibi, Movado da akıllı saat pazarına girdiğini duyurdu. Baselworld 2017 fuarı kapsamında bir etkinlik düzenleyen şirket, Movado Connect adını taşıyan ilk akıllı saatini tanıttı. Android Wear 2.0 tabanlı bu yeni akıllı saat neredeyse çerçevesiz tasarımıyla dikkat çekerken Movado’nun bazı simgesel tasarım unsurlarını da barındırıyor. Bunların arasında minimalist kasa tasarımı ve normalde saat kadranında 12’nin bulunduğu yere yerleştirilen tek bir nokta işareti de bulunuyor.

Movado’nun açıkladığı diğer detaylar arasında Connect’in sürekli açık ekranını özelleştirmeyi sağlayan 100’ün üstünde saat kadranı bulunuyor. Ayrıca NFC bağlantısı sayesinde Android Pay’i de destekliyor. Kenarda yer alan tuşun aynı zamanda kadran gibi döndürülüp döndürülebilir menüleri destekleyip desteklemediği tam olarak bilinmiyor. Buna ek olarak pil ömrü hakkında herhangi bir detay da şu an için verilmiyor.

Android Wear 2.0 desteği göz önünde bulundurularak tasarlanan Movado Connect, tüm Wear 2.0 uygulamalarını çalıştırabilecek. Buna ek olarak Google Assistant aracılığıyla yol tarifleri verecek, çeşitli görevleri tamamlama imkanı sunacak. Google Fit ve Sağlık servislerine bağlanabilecek akıllı saat bağlı telefona gelen bildirimleri de bilekte gösterecek.

Movado Connect’i önümüzdeki sonbaharda, 495 dolardan başlayan yurt dışı fiyatıyla satışa sunmayı planlıyor. Saatin erkeklere uygun beş farklı versiyonu olacak, ayrıca farklı kayış ve bilezik seçenekleri arasından da seçim yapılabilecek.

İLGİLİ HABERLER