Teknoloji

Movado Android Wear 2.0 açılımında ünlü markaları da kullanacak

movado android wearSaat üreticisi Movado, aralarında Tommy Hilfiger ve Hugo Boss gibi ünlü isimlerin de bulunduğu pek çok marka için saat üretimi gerçekleştiriyor. Akıllı saat teknolojisi, pek çok üretici gibi, Movado’nun da ilgisini çekmişe benziyor. Movado Android Wear 2.0 işletim sistemli saatlerini yıl içinde satışa sunacağını duyurdu.

Akıllı saatlerini Movado Connect isimli bir portföyde sunan şirket, portföyünü Baselworld 2017’de duyuracak. Ancak portföye dair bazı bilgiler şimdiden şirket tarafından paylaşıldı. Portföyde tamamı erkekler için tasarlanmış beş saat bulunuyor. Kullanıcıların saatlerin arayüzünü kişiselleştirebileceği belirtilirken, ekran üzerinden kullanıcılara çeşitli bilgilerin aktarılacağı ifade edildi.

Movado’nun saatleri Android Wear 2.0 yüklü olarak gelecek. Böylelikle kullanıcıların Android Pay ve Google Assistant desteği gibi imkanlardan faydalanmaları mümkün olacak. Android Wear 2.0’ın sağladığı bağımsızlık ise telefona bağımsız olarak işleyebilecek uygulamalar yüklemenin kapısını açıyor. Bu bağımsızlık, saatlerin iPhone ile de daha uyumlu biçimde çalışmasını sağlıyor.

Movado henüz yeni saatlerinin tasarımını gözler önüne çıkarmadı. Ancak şirketin CEO’su Efraim Grinberg, “patentli, uçtan uca, kristal tasarım” olarak nitelediği bir tasarımın ipucunu verdi. Kalın bir çerçeve tercih etmeyeceklerinin işaretini veren Grinberg’in sözleri, saatlerin tasarım bakımından HP ile birlikte hazırlanan Movado Bold Motion’a benzeyeceğini düşündürüyor. Movado saatin kadranında Museum isimli modelden izler bulunduğunu da belirtmeyi ihmal etmedi.

23 Martta kapılarını açacak Baselworld 2017’de saatleri görmek mümkün olacak. Movado, Tommy Hilfiger ve Hugo Boss gibi markalar için ürettiği saatlerde de Android Wear teknolojisine yer vereceğini açıkladı.

Movado Android Wear saatlerini sonbaharda satışa sunacak

Movado Android Wear 2.0 işletim sistemli saatlerini sonbaharda 495 dolardan başlayan fiyatlar karşılığında satışa sunacak. Saatler ABD, Karayipler, Kanada ve Birleşik Krallık’ta satılacak.

İLGİLİ HABERLER