Teknoloji

Mountain Lion’ın ikinci ön izleme sürümüyle Twitter bildirimleri ve iCloud sekme desteği eklendi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın geçtiğimz cuma günü yayınladığı Mountain Lion’ın ikinci geliştirici ön izleme sürümüyle ilgili detaylar da ortaya çıkmaya başladı. İkinci beta sürümüne eklenen üç yenilik dikkat çekiyor. Bunlardan ilki Bildirim Merkezine eklenen Twitter entegrasyonu, diğerleriyse sekmeli gezinme için iCloud desteği ve uygulamaların Adres Defteri içinde tutulan kayıtlara erişim için izin istemesi.

Apple, Mountain Lion ile birlikte daha önce Growl gibi servisler tarafından sunulan bildirimleri üstüne alacak. İlk ön izleme sürümünde saece Apple tarafından hazırlanmış yazılımlara özel bildirimler görülüyordu, ancak 9to5Mac sitesinin ortaya çıkardığına göre Twitter’dan gelen doğrudan mesajlar veya bahsetmeler de bildirimlerle kullanıcıya iletilecek. iCloud’a gelen sekmeli gezinme desteğiyse Safari üzerinde internette gezinirken açık olan sekmelerle ilgili verilerin iCloud’a yüklenmesine izin verecek. Bu sayede Mac makineleri üzerinden başladığınız internet sörfüne iOS cihazları üzerinden kaldığınız yerden evam edebileceksiniz. Bu özellik Safari’ye eklenen bir iCloud düğmesi yardımıyla açılıp kapatılabiliyor.

Son olarak Apple bir uygulamanın kişi veya kontakt bilgilerine erişimi için bildirimle uyarma zorunluluğu getirdi. Bu konu özellikle bir iOS uygulamasının kişi listesine izinsiz erişip bu bilgileri kendi sunucularına yüklediğinin ortaya çıkmasının ardından bir hayli ses getirmişti.

Temel olarak Mountain Lion iOS ile getirilen özelliklerin OS X’e entegre edilmesi ve her iki işletim sisteminin biraz daha yakınsamasını hedefleyen bir anlayış üzerine kuruluyor. Mountain Lion ile gelen yeniliklerin arasında artırılmış iClou entegrasyonu, iMessage desteği, Bildirim Merkezi ve Twitter entegrasyonu bulunuyor. Bu işletim sistemi hakkında daha fazla bilgi almak için Mountain Lion ön inceleme yazımıza göz atabilirsiniz.

İlgili – 9to5Mac

İLGİLİ HABERLER