Teknoloji

Mountain Lion’da Safari için çevrimdışı Okuma Listesi ve Dikte işlevleri bulunabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın yazılımcılar için yayınladığı çeşitli Mountain Lion beta sürümleri yazın son kullanıcılarla buluşması beklenen yeni sürümle ilgili detayları ortaya çıkarıyor. Son olarak iki yeniliğin varlığı ortaya çıktı. Safari üzerinde çevrimdışı Okuma Listesi ve Dikte. Okuma Listesi, Gear Live sitesinin dikkati sayesinde ortaya çıktı. Buna göre Safari içinde gösterilen bir uyarı penceresi tarayıcının sahip olduğu Okuma Listesinin çevrimdışı destek kazandığını gösteriyor ki, bu özellik uzun zamandır bekleniyordu.

Okuma Listesi sayesinde ilginizi çeken, ancak o an için okuma fırsatı bulamadığınız haber veya makaleleri daha sonra okumak için kayıt altına almak mümkün. Hem Mac hem de iOS’in Safari sürümlerinde bulunan bu özellik web sitelerini yeniden formatlayarak daha rahat bir okuma imkanı sunuyor, ancak şimdiye kadar sadece çevrimiçi çalışma yeteneğine sahip. Çevrimdışı desteğin gelmesi bunu Instapaper ve Pocket’ın daha ciddi rakibi hâline getirecektir.

İkinci özelliğin gelip gelmeyeceği aslında çok da kesin değil. Ancak yeni iPad’de yer alan Siri tabanlı dikte özelliğinin Mac’e de geleceği söyleniyor. 9to5Mac sitesi Mountain Lion’ın klavye kısayollar listesi içinde “Start Dictation” (Dikteye Başla) şekinde bir kısayol kombinasyonuna rastlanmış. Aslına bakarsanız “Cmd-Cmd” klavye komutu biraz garip duruyor, ancak henüz Mountain Lion’ın en son geliştirici beta sürümünde bile bulunmayan bu işlevin pratikte nasıl çalışacağı bilinmediği için henüz yargıya varmamak en iyisi gibi görünüyor.

İlgili – Gear Live
İlgili – 9to5Mac

İLGİLİ HABERLER