Teknoloji

Apple OS X Mountain Lion Golden Master sürümünü yayınladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Geçtiğimiz şubat ayında tanıtılan OS X Mountain Lion’ın o zamandan beri birçok beta sürümü yayınlandı. Geliştiricilere özel olarak yayınlanan bu sürümler sayesinde işletim sistemi sürekli ileri doğru adım attı. Yeni yayınlanan ilk Golden Master sürümü artık işlerin sona doğru yaklaştığını işareti olarak sayılabilir.

OS X Mountain Lion’ın Golden Master sürümü aslında final sürümün çok yakın olduğu anlamına gelmiyor, yazılımcılar bu safhada da hatalarla ilgili geri bildirimde bulunmaya devam edecek. Üstelik Apple geçmişte birden fazla Golden Master sürümü yayınlamakta bir sakınca görmemişti. Aynı durumu bu sene de görebiliriz.

Bu arada 9to5Mac sitesinin haberine göre Apple yazılımcılara Mountain Lion destekli uygulamalarını incelemeye göndermeleri için çağrıda bulundu. Böylelikle uygulamalarının Mountain Lion çıktığında Mac App Store üzerinde yer alması garanti altına alınmış olacak. Bu arada Mountain Lion ve iOS uygulamalarının bir arada çalışmasına izin veren çapraz platform destekli Game Center özelliğinden yararlanan iOS uygulamalarının sahiplerinin de başvurularını yapması gerekiyor.

OS X Mountain Lion bu ay içinde $19.90’lık fiyat etiketiyle Mac App Store’da yayınlanacak.

İlgili >> 9to5Mac

[Görsel – 9to5Mac]

İLGİLİ HABERLER