EğlenceManşetler

Mountain Goat Mountain: Dağ keçilerini zirveye taşıyın

mountain-goat-mountain-0001

Zynga, Facebook’ta oyun döneminin başlangıcında hazırladığı Farmville ile büyük popülarite yakalamış ve kasasını doldurmayı başarmıştı. Ancak oyun dünyasında odak noktasının mobil cihazlara kayması, Zynga için işlerin değişmesine neden oldu. Gelir kaynakları azalan şirket, işleri yeniden yoluna sokmak için mobil cihazlara yönelik yeni oyunlar hazırlamaya başladı. Zynga’ya eski günlerini getirmese bile, toparlanmasına yardımcı olacak bu oyunlardan birisi de Mountain Goat Mountain.

mountain-goat-mountain-0002

Mountain Goat Mountain’da ana kahramanımız, tahmin edilebileceği üzere, bir dağ keçisi. Amacımız ise oldukça sevimli gözüken bu keçiyi, Dağ Keçisi Dağı’nda mümkün olan en yüksek noktaya taşımak. Ancak bu tırmanış gözüktüğü kadar kolay değil. Öncelikle yolculuk boyunca keçinin karnını sürekli olarak tok tutmak gerekiyor. Keçi aç kaldığı takdirde tırmanışın orta yerinde canını teslim edebiliyor. Zorluklar sadece keçinin karnının tok tutulması gerekliliğiyle sınırlı kalmıyor. Dağdan kopup gelen odun parçaları, düşen kayalar, kayan toprak zeminler ve suya düşme tehlikesi yol boyunca kahraman keçimizi bekliyor.

mountain-goat-mountain-0003

Tırmanma esnasında kahramanımıza yardımcı olacak çeşitli araçlar da parkura yerleştiriliyor. Fırlatma rampaları, keçimize dağda daha geniş bir hareket imkanı sağlıyor. Yaylar ise kahramanımızı bir zırha büründürüyor Dağ Keçisi Dağı’nın yükseklerine çıkılmasını kolaylaştırıyor.

mountain-goat-mountain-0004

Mountain Goat Mountain’da belli yükseklikler bayrakla işaretleniyor. Böylelikle oyuncuların bulundukları konumu daha rahat takip etmelerine yardım ediliyor. Sevimli kahramanımız öldüğünde ise hazine sandığı açılıyor ve oyunculara altın kazanma fırsatı veriliyor. Ancak hazine sandığı her zaman açılmıyor. Sandık bir kez açıldıktan sonra diğer sefer için önce 5 dakika, sonra da 1 saat beklemek gerekiyor.

mountain-goat-mountain-0005

Mountain Goat Mountain’da ana kahramanı farklı formatlara sokmak mümkün. Sanal gerçeklik keçisi, dubstep keçisi, Şerif Dusty keçisi, kızılötesi keçisi ve yağmur keçisi gibi pek çok farklı karakter Mountain Goat Mountain’da oyunculara sunuluyor. Ekstra karakterlerin her birine 2,69 TL fiyat etiketi biçilmiş. Oyunun ayarlar menüsüyse görüntü kalitesini ve kontrol yöntemlerini değiştirme imkanını oyuncuların önüne koyuyor.

mountain-goat-mountain-0006

Mountain Goat Mountain, sevimli tasarımıyla oyunculara keyifle vakit geçirme fırsatını sunuyor. Oyunun kontrol yöntemlerinin değiştirilebilmesi de, Mountain Goat Mountain’ın keyfini oyuncular açısından artırıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER