Teknoloji

Motorola’nın yayınladığı iş ilanları X-Phone üzerinde çalışıldığını doğruluyor

Geçen yılın sonlarında Google ve Motorola’nın “X Phone” ve “X Tablet” adlarını taşıyan yeni bir telefon ve tablet üzerinde çalıştıkları haberleri dışarı sızmıştı. Bu cihazlar Google’ın Motorola Mobility’yi satın aldıktan sonra gerçek anlamda kendi bünyesinde geliştirdiği ilk ürünler olma niteliğini taşıyor. Google’ın bu cihazların geliştirilmesi sırasında kamera özelliklerini daha iyi hâle getirmeye odaklandığı, ayrıca cihazlarda bükülebilir ekranların ve seramik materyallerin kullanacağı söylenmişti.

google-motorola-logo Bu sızıntıdan birkaç hafta sonra Motorola’nın LinkedIn profili üzerinde yayınlanan bir ilan öyle ya da böyle “X-Phone” adında bir cihazın varlığını doğruluyor. Yazıyı yazdığımız şu sırada kaldırılmış olmasına rağmen, yayınlanan ilan yeni bir cihazın çıkışını işaret ediyor; işe alınacak kişinin cihazın lansmanını yönetip piyasaya çıkışı sırasında mobil operatörlerle kurulacak ilişkinin gözetilmesi isteniyor.

Aynı nitelikte bir ilanın Motorola’nın kendi insan kaynakları sitesinde bulunduğu, ancak bu ilanda X-Phone’dan bahseden tüm bilgilerin kaldırıldığı söyleniyor. Ne yazık ki, geliştirme aşamasında cihazdan X-Phone olarak bahsedilmesinin dışında, iş ilanlarında gelecek cihaz hakkında neye benzeyeceği, hangi teknolojileri barındıracağı; en önemlisi, ne zaman çıkacağı hakkında herhangi bir bilgi bulunmuyor.

Google, Motorola’nın satın alma sonrasında çıkardığı cihazların şirket kendi bünyelerine katılmadan uzun zaman önce geliştirilmeye başlandığını ve bu cihazların iki şirket arasındaki işbirliğini yansıtmadığını belirtmişti. Şimdiye kadar Google’ın Nexus cihaz projelerine herhangi bir katkıda bulunmamış olan Motorola’nın akıllı telefonlardan kazanç elde etme konusunda sorunlar yaşadığı biliniyor. Belki de, X-Phone bu noktada işleri biraz olsun değiştirebilir.

İlgili >> Phandroid, LinkedIn, Motorola

İLGİLİ HABERLER