Teknoloji

Motorola’nın gelecek tabletleri Xoom 2 ve Xoom 2 Media Edition sızmaya başladı

Motorola’nın önümüzdeki aylarda çıkaracağı yeni tabletlerle ilgili dedikodular geride kalan haftasonunda en çok tartışılan konular arasında yer alıyordu. ThisIsMyNext blogunun elde ettiği bilgilere göre 10.1 inç’lik ekrana sahip olacak Motorola Xoom 2 sadece 9 mm’lik kalınlığa sahip olacak.

1.2 GHz’lik çift çekirdekli işlemci ve 1 GB RAM’e sahip olacak bu cihaz 1080p video kayıt imkânı sunacak. Motorola Xoom’un 10 saatlik pilde çalışma süresine karşılık Xoom 2 11 saatlik pilde çalışma süresine sahip olacak. Stylus kalem ve klavyeli kılıf gibi opsiyonel aksesuarlarla satılacak olan bu cihazın Adobe Flash Player 11’in yüklü geleceği ilk cihaz olacağı söyleniyor. Ayrıca cihazın bir çeşit ev otomasyon yazılımı bulunduracağı da belirtildi.

Bu arada Motorola’nın daha ince ve hafif Xoom 2 ile sınırlı kalmayıp bir de daha küçük ekranlı ikinci bir model de çıkaracağı iddia ediliyor. Xoom 2 Media Edition adını taşıyacak olan bu tablette yansıma yapmayan film kaplı, Gorilla Glass korumalı 8.2 inç’lik HD IPS ekran bulunuyor. Magnezyum alüminyum alaşımı kasaya sahip olacağı belirtilen bu cihazda dahili IR kumanda ve subwoofer bulunacağı da belirtiliyor. Aşağıda bu tablete ait olduğu iddia edilen ve Engadget tarafından yayınlanan fotoğraf yer alıyor.

Motorola Xoom 2 Media Edition
Motorola Xoom 2 Media Edition

İlgili – ThisIsMyNext (Motorola Xoom 2)
İlgili – Engadget (Motorola Xoom 2 Media Edition)

İLGİLİ HABERLER