Teknoloji

Motorola’dan Android işletim sistemli, sosyal ağ destekli telefon

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Teknoblog.com – Motorola birkaç aydır mobil operatörlere Android platformu tabanlı bir dokunmatik telefonun özelliklerini ve resimlerini sergiliyor. Açıkçası, bu sözü edilen telefon yandaki resimde görülen “Krave” isimli, geçtiğimiz hafta ABD’de satışa sunulan cep telefonundan izler taşıyacak.

Dokunmatik ekranlı olacak olan ürün iPhone ile hemen hemen aynı boyutlara sahip olacak. Kayarak açılan bir QWERTY klavyeye de bu telefonda yer verilecek.

Telefonun özelliklerini inceleyenler, bunun G1’in daha üst bir versiyonu olduğunu söylüyor, ancak G1’den çok daha ucuza satılan bir versiyonu… Sosyal ağ sitelerine yoğunlaşacak olan telefonda bu ilginç bir özellik olabilir. Umarız birkaç tane özellik içerip de daha fazlası için Facebook sitesine yönlendiren tarzda birşey yapmazlar. Ayrıca sosyal ağ sitelerine özel ilgi varsa, iPhone’da ve iPod Touch da yer alan Facebook uygulamasından daha fazlasını beklemek hakkımızdır herhalde…

Motorola’nın yol haritasında bu telefonun çıkış tarihi olarak 2009’un ikinci çeyreği gösteriliyor. Bu da demek oluyor ki, bizim gelecek yılın üçüncü ya da dördüncü çeyreğini beklememiz gerekecek, belki de 2010 yılına sarkacak.

İLGİLİ HABERLER