Teknoloji

Motorola XOOM Türk Telekom ile Türkiye’de

Motorola’nın geçtiğimiz ocak ayında düzenlenen CES 2011’de tanıttığı, Android Honeycomb tabanlı ilk tablet olan Motorola XOOM‘un Türkiye’ye Türk Telekom tarafından getirileceğini biliyorduk. Yapılan çalışmalar sonucunda bu tabletin Türkiye piyasasına girişi gerçekleştirild. Türk Telekom gerçekleştirdiği lansman toplantısında Motorola XOOM’un satış şartlarını açıkladı.

Motorola XOOM’a sahip olmak isteyen Türk Telekom müşterileri 36 aylık taahhüt karşılığında ayda 55 TL, ya da 24 aylık taahhhüt karşılığında ayda 79 TL ödeyerek kampanyaya katılabilecek. Belirttiğimiz fiyatlara tüm vergiler dahil. Türk Telekom ofis ve bayileri üzerinden kampanyaya katılabilecek müşterilerin ev veya iş telefonu faturasına ürünün aylık ücreti yansıtılacak. Bugün itibariyle başlayan bu kampanya 30 Eylül 2011 tarihine kadar devam edecek.

BASIN BÜLTENİ

Android tabanlı tablet Motorola XOOM Ev telefonu faturasına taksitle Türk Telekom’da

Türk Telekom, Motorola’nın Android tabanlı ödüllü tablet bilgisayarı XOOM’u ilk kez Türkiye’ye getiriyor. Türk Telekom müşterileri, ev telefonu faturalarına yansıtılacak aylık 55 TL’den başlayan taksitlerle Motorola XOOM’a sahip olabilecek. ABD ve Almanya’nın ardından Motorola Xoom ilk kez ve sadece Türk Telekom’la Türkiye’de satışa sunuluyor.

Türkiye’nin öncü iletişim ve yakınsama teknolojileri şirketi Türk Telekom, en yeni teknolojileri, en uygun koşullarla müşterilerine sunmaya devam ediyor. Türk Telekom teknoloji dünyasında ses getiren çift çekirdekli yeni Android tabanlı tablet bilgisayar Motorola XOOM’u Türkiye’ye getiriyor. Türk Telekom CEO’su K. Gökhan Bozkurt ve Motorola Ev Cihazları Avrupa Ortadoğu ve Afrika Bölgesi Başkan Yardımcısı Steve McCaffery’nin katılımıyla gerçekleşen basın toplantısıyla Türkiye lansmanı gerçekleşen Motorola XOOM, Türk Telekom müşterilerine çok özel fiyatlarla satışa sunuluyor.

Düzenlenen basın toplantısında bir konuşma yapan Türk Telekom CEO’su K. Gökhan Bozkurt, Türk Telekom bayi ve ofislerinde çok cazip fiyatlarla satışa çıkan Motorola XOOM’u Türkiye’ye getirmekten dolayı heyecan duyduklarını belirtti. Türkiye’nin öncü iletişim ve yakınsama teknolojileri şirketi olarak en yeni teknolojileri, avantajlı fiyatlarla müşterilerine sunmaya devam ettiklerini belirten Bozkurt, “Ülkemiz, internet alanında hızlı bir dönüşüm içinde ve internet kullanımı her geçen gün daha üst noktalara çıkıyor. 2005 yılında yaklaşık 1,5 milyon olan ADSL kullanıcı sayısı 2011 Mart ayı itibariyle 6.7 milyonu aşmış durumda. ADSL kullanıcılarının ortalama veri kullanımı ise yine 2011 Mart ayı itibariyle 16.7 gigabayt ulaştı. Bu iki yılda yüzde 136 artış anlamına geliyor. Bizler de bu talebi karşılayabilmek üzere aynı hızla altyapımıza yatırım yaparken farklı müşteri ihtiyaçlarını, teknolojik ürünler ile karşılamaya ve uygun fiyata sunmaya devam edeceğiz” şeklinde görüş bildirdi.

Motorola XOOM’un CES 2011 etkinliği sırasında tanıtıldığı andan itibaren tüm dünyada büyük heyecan yarattığını belirten Motorola Ev Cihazları Avrupa Ortadoğu ve Afrika Bölgesi Başkan Yardımcısı Steve McCaffery, “Türkiye pazarına Motorola XOOM gibi güçlü bir ürünü, Türk Telekom gibi güçlü bir markayla birlikte sunmaktan büyük heyecan duyuyoruz. Motorola Xoom, günümüzün bilgi ve eğlenceye dilediği her yerden ulaşmak isteyen kullanıcıları için bir üründe aradıkları beceri ve kolaylığı aynı anda sağlayan eşsiz bir tablet bilgisayar. Wi-Fi ve 3G desteği sağlayan Motorola Xoom ile kullanıcılar web sayfalarını çok sayıda sekme üzerinden hızla gezme, HD kalitesinde mükemmel görüntü sağlayan bir ekranda filmleri pırıl pırıl izleme ve arkadaşlarıyla video sohbet etme deneyimini keyifle yaşıyor. Motorola Smart Accessories gibi araçlar ise tüm bu keyfin kolayca yaşanmasını sağlıyor” dedi.

Ödemeler fatura yansıtılıyor
Kampanyaya katılarak 36 ay taahhüt veren Türk Telekom müşterileri, tüm vergiler dahil 36 ay boyunca ayda 55 TL ödeyerek Motorola XOOM sahibi olabilecek. 24 ay taahhüt vererek kampanyaya katılan Türk Telekom müşterileri ise tüm vergiler dahil 24 ay boyunca aylık 79 TL ödeyerek Motorola XOOM’u satın alabilecek. Kampanyaya katılmak isteyen Türk Telekom müşterileri, Türk Telekom ofis veya bayilerine uğrayarak başvuru yapabiliyor. Ödemeler ise aylık olarak Türk Telekom ev/iş telefon faturasına yansıtılıyor. 14 Haziran 2011 itibariyle başlayan kampanyanın bitiş tarihi ise 30 Eylül 2011. Kampanyadan yararlanmak için Türk Telekom ofislerine ve bayilere başvurmak yeterli.

Google Android 3.0 platformunu kullanan ilk cihaz
Google Android 3.0 (Honeycomb) platformunu kullanan ilk cihaz olan Motorola XOOM’da 1GHz çift çekirdekli işlemci, 32 GB bellek ve 1 GB RAM bulunuyor. Ön ve arka yüzde iki ayrı kamera, gerçek çoklu işlem fonksiyonu ve 10.1 inçlik geniş HD ekran Xoom’un öne çıkan özellikleri arasında.

Çift çekirdekli işlemcisi ve 1 GB belleği ile sıra dışı bir performans sunan Motorola XOOM tablet, Honeycomb işletim sisteminin getirdiği yenilikçi kullanıcı deneyimini en uç noktalara taşıyor. Görsel içeriği, 10.1 inç büyüklüğünde ve 1280×800’lük HD geniş ekranı üzerinde şimdiye kadar görülmemiş net ve zengin biçimde sunan XOOM, hareket eden ?widget’ları ile kişiselleştirilebilir ana ekran, uyarılar ve sekmeli gezinme olanağı sağlarken cihazın HDMI desteği videoların ve filmlerin HD televizyonlar gibi geniş ekranlarda izlenmesini mümkün kılıyor. XOOM’un arkasında yer alan 5 MP’lik kamera HD kalitesinde video çekimi yapabilirken, ön taraftaki 2 MP’lik kamerası da video sohbet yapmak için kullanılıyor.

XOOM ile birlikte gelen en yeni Google Mobile hizmetleri arasında 3 boyutlu etkileşim desteği bulunan Google Maps 5.0 ile 150 binden fazla uygulamaya erişim sağlayan Android Market desteği de yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER