Teknoloji

Motorola Windows Phone 7’ye geçiş için Nokia’ya sunulan şartları istiyor

Motorola Mobility CEO’su Sanjay Jha, Windows Phone 7’yi de işletim sistemi listelerine ekleyebileceklerini, ancak bunun ancak Microsoft’un kendilerine Nokia’ya sunduklarına benzer bir anlaşmayla gelmeleri hâlinde mümkün olacağını söyledi. FierceWireless’in haberine göre Jha şirketinin Windows Phone platformunu uzun vadeli yaşama gücü bakımından hâla değerlendirmekte olduğunu belirtti. Ayrıca Windows Phone, webOS ve BlackBerry işletim sistemlerinin hepsinin yaşayacağına inanmadığını da dile getirdi.

Şu anda tüm dikkatlerini Android’e verdiklerini belirten Jha bununla birlikte Google’ın platformunu kullanan birçok üreticinin karşı karşıya kaldığı patent savaşlarına dikkat çekiyor. Samsung Galaxy Tab 10.1’in satışı Avrupa’da durduruldu, HTC ise çeşitli telefonlarında Apple’ın teknolojisini kullandığı suçlamasıyla karşı karşıya. Yine de Jha, Motorola’nın sahip olduğu büyük patent portföyünün kendilerini koruyacağına inanıyor. “Uzun dönemde ortalık sakinleştiğinde, Android oyuncularının hem telif ücretlerinden kaçınma hem de telif ücretlerini toplayabilme yeteneği açısından farklı konumlarda bulunduğunu göreceksiniz.” diye konuşuyor Sanjay Jha.

Microsoft, Nokia’ya birkaç milyar dolar ödemeyi ve şirketin pazarlama ve Ar-Ge çalışmalarını desteklemeyi kabul etmişti. aynı zamanda Finlandiyalı şirkete Windows Phone platformunu modifiye etme konusunda da kimselere tanımadığı esnekliği göstermişti. Böylelikle Nokia’nın Android’i değil de Windows Phone platformunu seçmesini sağlamıştı. Android’in etrafında süren yasal belirsizlikler nedeniyle elektronik cihaz üreticilerinin Windows Phone veya MeeGo’yu kaçış alanı olarak değerlendirebilecekleri söyleniyor.

İlgili – Fierce Wireless

İLGİLİ HABERLER