Teknoloji

Motorola yüz tanıma teknolojilerine odaklanan Viewdle’ı satın aldı

Viewdle adını taşıyan ve yüz tanıma teknolojileri alanında uzmanlaşmış şirket Motorola tarafından, aslında dolaylı olarak Google tarafından satın alındı. Bu satın almayla birlikte Google’ın yüz tanıma teknolojileri alanındaki patent portföyü biraz daha zenginleştirilmiş oldu. Viewdle’ın satın alınmasıyla sahip olunan teknolojinin nerelerde kullanılacağını düşündüğümüzde aklımıza hemen Google Plus ve Android gibi Google servisleri geliyor.

Facebook yüz tanıma teknolojisini kullanarak fotoğraflar içerisinde yer alan kişileri daha hızlı şekilde etiketleme fırsatı sunuyordu. Google’ın da Viewdle’ın teknolojisiyle birlikte benzer bir işlevi kullanıcılarına sunacağını bekleyebiliriz. Ayrıca Google Glass’ı da unutmamak gerek. Viewdle’ın teknolojisi Google Glass takan bir kişinin çevresindeki kişilerin kim olduğunu yüzlerinden tanımasına yardımcı olabilir. Google’ın Viewdle yüz tanıma teknolojisini Google Glass gözlüklerine nasıl uygulayacağı hakkında bir şey söyleyemeyiz, ancak iki unsurun birbiriyle güzel bir ikili oluşturacağı şüphesiz bir gerçek.

Motorola tarafından satın almayla ilgili olarak yayınlanan açıklamada Viewdle ile satın alma öncesinde birlikte çalışıldığı belirtildi. Bu demek oluyor ki, Viewdle’ın yaptığı çalışmalar Google’ın bir hayli ilgisini çekmiş, onları etkilemiş. Satın almayla ilgili mali detaylar açıklanmasa da Google’ın Viewdle için 30 ila 45 milyon dolar arasında bir ödeme yapacağı söyleniyor.

İlgili >> TechCrunch

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER