Teknoloji

ThinkPhone telefon rüyası Motorola ile gerçeğe dönüşebilir

motorola thinkphone

Telefonunda Lenovo ThinkPad dizüstü bilgisiyarlarının tasarımını isteyenleri sevindirecek bir ipucu var. The Tech Outlook ve Android Police tarafından sızdırılan “ThinkPhone by Motorola” adlı cihazın görüntüleri, bu rüyanın gerçeğe dönüşebileceğini gösteriyor.

Söz konusu cihazda Lenovo’nun ThinkPad dizüstü bilgisayarlarındaki gibi karbon-fiber malzeme kullanılıyor ve benzer tasarım izleri mevcut. Motorola’nın ana sahibi Lenovo olduğu için, şirketin geleneksel ThinkPad serisinin bir ThinkPhone markasıyla akıllı telefonlara gelmesi şaşırtmayacaktır.

Sızan teknik özellikler, ThinkPhone’un içinde 8 GB veya 12 GB RAM ve 512 GB’a kadar depolama alanının bulunacağını gösteriyor. Ayrıca telefonda Qualcomm Snapdragon 8 Plus Gen 1 yonga bulunabilir. Bu, Qualcomm’un yeni cihazlarda yeni kullanılmaya başlayan en yeni Snapdragon 8 Gen 2 amiral gemisi çipi değil, geçtiğimiz mayıs ayında duyurulan ve o zamandan beri Samsung, Honor, Oppo ve Xiaomi‘nin çeşitli mobil cihazlarında yer alan işlemci olma özelliğini taşıyor.

motorola thinkphone

Ayrıca Motorola ThinkPhone’un 144Hz ve HDR özellikli 6,6 inç OLED ekran (1800 x 2400) ile gelmesi bekleniyor. Ön tarafta 32 megapiksel kamera ve arkada 50 megapiksel ana kameranın başrolde olduğu, 13 megapiksel ultra geniş ve 2 megapiksel derinlik sensörünü de barındıran üçlü kamera dizisinden oluşan kameraları da bulunacak.

Tüm bunlara ek olarak, bulanık pazarlama ve tanıtım görüntüleri görüntüleri Lenovo dizüstü bilgisayarlarla bir tür entegrasyonu gösteriyor, ancak tam olarak hangi özelliklerin destekleneceği net değil. Sızıntıda piyasaya çıkış tarihi, fiyat veya ThinkPhone’un Çin dışında satılıp satılmayacağı gibi bilgiler bulunmuyor. Önümüzdeki ocak ayının hemen başında CES, şubat ayının sonlarında ise Mobil Dünya Kongresi var. Bu nedenle yakında Motorola’nın ThinkPhone modeline resmiyet kazandırdığını görebiliriz.

İLGİLİ HABERLER