Teknoloji

Motorola Snapdragon işlemcili yeni telefonlarını gelecek ay tanıtacak

motorola edge 30 ultra snapdragon

Motorola için 2021’in son ayı oldukça hareketli geçecek gibi görünüyor. Söylentilere göre, şirket önümüzdeki ay iki yeni amiral gemisi telefonu gözler önüne çıkaracak. Yeni Motorola telefonlarından birinde Snapdragon 888 Plus işlemci bulunacak. Diğeri ise Snapdragon 8 Gen 1 adını taşıyacağı söylenen yeni nesil amiral gemisi işlemciyle kullanıcıların karşısına çıkacak.

Konuyla ilgili paylaşım, ünlü duyumcu Digital Chat Station’dan geldi. Motorola’nın çift amiral gemisi stratejisi çerçevesinde sunacağı iki telefondan biri daha uygun bir fiyat karşılığında satılacak. Tahmin edilebileceği üzere, Snapdragon 888 Plus işlemcili cihazın fiyat etiketinde daha düşük bir meblağ yazacak.

Motorola’nın Snapdragon 888 Plus işlemcili telefonuna dair pek fazla şey bilinmiyor. Ancak Moto Edge X ve Edge 30 Ultra adlarıyla anılan Snapdragon 8 Gen 1 işlemcili telefonun özellikleri sızıntılar sayesinde görülmüştü. Akıllı telefonun RAM seçeneklerinin 12 GB LPDDR5’e, depolama alanı seçeneklerinin ise 256 GB UFS 3.1’e kadar uzandığı söyleniyor. Telefonda microSD kart desteğinin bulunması bekleniyor.

Snapdragon 8 Gen 1 işlemcili Motorola Edge 30 Ultra, 6.67 inç 144 Hz Full HD+ OLED ekranla gelecek. Bu ekran telefonun 60 megapiksel ön kamerasına da ev sahipliği yapacak. Arka kamera sisteminde ise 50 megapiksel ana kameraya 50 megapiksel ultra geniş açılı kamera ve 2 megapiksel derinlik sensörü eşlik edecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER