Teknoloji

Katlanabilir ekranlı Motorola Razr’dan yeni haber var

motorola razr

Motorola Razr, 2000’li yılların ilk yarısının en popüler telefonları arasında yer alıyordu. İstiridye kabuğu şeklinde bir tasarıma sahip olan cihazın katlanabilir ekranlı bir telefon olarak geri döneceğine dair haberler ise 2019’un başlarında gündeme gelmişti.

Samsung Galaxy Fold ve Huawei Mate X gibi katlanabilir ekranlı cihazlar, ekran tamamen açıldığında bir tablet gibi görünüyor. Motorola Razr’ın ise orijinal versiyonuna sadık kalacağı ve istiridye kabuğu tasarımından uzaklaşmayacağı söyleniyor.

Motorola’nın sahibi Lenovo’nun bir etkinlikte kullandığı ve aslında bir hayran elinden çıkma olan görsel, katlanabilir ekranlı Razr’ın nasıl görüneceği konusunda fikir sahibi olmaya yardım ediyor. Yine de, nihai tasarım konusunda henüz ortada somut bir işaret bulunmuyor.

Katlanabilir ekranlı Motorola Razr’ın ertelemeler konusunda Samsung Galaxy Fold ve Huawei Mate X ile benzer bir kaderi paylaştığı da söylenebilir. İlk dedikodularda katlanabilir telefonun şubat ayında resmiyet kazanabileceği belirtilmişti. Ancak daha sonra telefonun çıkışının yaza kaldığı belirtilmişti.

Yaz beklentisinin boşa çıkmasının ardından tarih dedikoduları da güncellendi. CNET’in “Motorola’ya yakın bir kişi”ye dayandırdığı haberine göre, katlanabilir ekranlı Razr, 2019 sona ermeden resmen gözler önüne çıkacak.

Yeni Motorola Razr ne zaman satışa sunulacak?

Bu noktada telefonun tanıtım tarihinin çıkış tarihiyle aynı olmayabileceğini hatırlatmakta fayda var. Hem Samsung hem de Huawei katlanabilir ekranlı telefonlarını şubat ayında tanıtmıştı. Ancak katlanabilir telefonlar için daha önceden duyurulan çıkış tarihleri tutturulamamıştı.

Huawei Mate X hâlâ satışa sunulmuş değil. Samsung Galaxy Fold ise ilk ertelemenin ardından bu ay içinde raflardaki yerini alabildi. Benzer bir senaryonun Motorola Razr için tekrarlanıp tekrarlanmayacağı zaman içinde anlaşılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER