Teknoloji

Motorola Razr 5G desteğiyle yenilenebilir

Motorola RAZR tanıtıldı: Klasik tasarım, katlanabilir ekran

Motorola Razr, 2019’un son günlerinde katlanabilir ekranlı bir telefon olarak geri dönmüş ve bir süre önce de satışa sunulmuştu. Razr için gelen geri bildirimlerin pek parlak olmaması, Motorola’nın yeni versiyonda kapsamlı değişiklikler yapabileceğini düşündürmüştü. Ancak gelen son haberler, bu beklentiyi de boşa çıkaracak türden.

Motorola’nın müşteri deneyimi tasarımı başkan yardımcısı Ruben Castano ve ürün yönetimi direktörü Carl Steen, TechRadar sitesine verdikleri röportajda Razr ile ilgili bazı bilgiler paylaştılar. İkilinin açıklamaları, Razr’ın yeni versiyonunda teknik bakımdan büyük değişikliklerin yapılması ihtimalini aşağıya çekiyor.

Castano ve Steen, Razr’ın teknik bakımdan yetersizliğiyle ilgili bir soruya ilginç bir yanıt verdi. İkili, telefonda QHD ekran bulunmadığını ve bu nedenle de üst sınıf bir Snapdragon işlemci kullanmanın fazlaya kaçacağını savundu. Ancak Samsung’un benzer tasarıma ve daha güçlü teknik özelliklere sahip Galaxy Z Flip için daha düşük bir fiyat belirlemesi, Motorola’nın savunmasını boşa çıkarıyor.

Yeni Motorola Razr 5G desteğini Snapdragon 765 ile sunabilir

Yeni Motorola Razr’da görsel açıdan kapsamlı değişiklikler beklenmiyor. Teknik anlamdaki en önemli değişikliğin ise 5G desteği olabileceği belirtiliyor. Bunun için Qualcomm Snapdragon 865 işlemciye ihtiyaç duyulmadığını ve Motorola’nın tercihini 5G desteği sağlayan Snapdragon 765’ten yana kullanabileceğini unutmamak gerekiyor. Motorola’nın teknik özellikler konusundaki yaklaşımı, Snapdragon 765’in tercih edilmesi ihtimalini artırıyor.

Motorola Razr’ın en önemli özelliği olan istiridye kabuğu şeklindeki tasarımdan vazgeçilmeyecek olması, doğru bir karar niteliği taşıyor. Razr’ın deneyiminin iyileştirilmesi için çok şeyin yapılması gerekse de, Motorola yöneticileri için QuickView adını taşıyan dış ekran daha ilgi çekici gibi görünüyor. Yeni Motorola Razr ile mevcut versiyondaki eksiklerin kapatılması için biraz daha fazla çaba sarf etmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER