Manşetler

Motorola ikinci nesil katlanabilir telefonu Razr ile 5G desteği ve daha iyi kameralar getiriyor

motorola razr 2
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Geçen yılın sonlarına doğru Motorola, simgesel telefonlarından bir tanesi olan Razr’ı, günümüzün şartlarına uygun olarak katlanabilir ekranla ve Android işletim sistemiyle yeniden çıkarmıştı. 1500 dolarlık yurt dışı fiyatına sahip olan bu katlanabilir telefon bazı açılardan yetersiz kalmıştı. Gıcırdayan menteşesi, zayıf kameraları ve uzun olmayan pil ömrü nedeniye bu telefon eleştirilmişti. Şimdi ikinci nesil Motorola Razr ile Motorola kendisini affettirmeye çalışacak. Yeni telefon 5G desteği, daha iyi kameralar ve daha kullanışlı yazılım ile birlikte geliyor.

Razr’ın genel tasarımı hemen hemen orijinal katlanabilir telefon ile aynı görünüyor. 6.2 inç, 21.9:9 görüntü oranlı katlanabilir ekran telefonun içinde yer alıyor. Dışarıda ise 2.7 inç “Quick View” OLED ekran bulunuyor ve bunun sayesinde bildirimleri görmek veya temel işlevleri kullanmak mümkün oluyor. Telefon yine yüksek fiyatlı, ancak 1399 dolar ile selefinden 100 dolar daha ucuza satılacak.

İçeride de birtakım değişiklikler bulunuyor. 5G desteği de ekleyen ve daha hızlı olan Snapdragon 765G seçilmiş. RAM de 6 GB’den 8 GB’ye çıkarılmış. Depolama alanı 256 GB ile iki katına çıkarken pil kapasitesi de 2800 mAh ile daha da artırılmış. Bu da pil ömrüyle ilgili olarak yaşanan sorunlara çözüm bulacaktır.

Motorola ikinci nesil katlanabilir telefonu Razr ile 5G desteği ve daha iyi kameralar getiriyor

Daha fazla dikkat çeken donanım değişiklikleri arasında kenardaki parmak izi sensörünün arkaya taşınması ve yenilenen kameralar bulunuyor.

İlk Razr modelinin kameraları pek de iyi değildi. 5 megapiksel selfie kamerası ve 16 megapiksel ana kameranın sadece güneş ışığı altında iyi fotoğraflar çektiği söyleniyordu. Güncellenmiş model iki açıdan da bunu değiştiriyor. İçerideki kamera 20 megapiksel sensör barındırıyor ve dört pikselin birleştirilmesiyle 5 megapiksel çözünürlüklü fotoğraflar çekiyor. Bunlar muhtemelen orijinal modelden daha iyi sonuçlar verecektir. Arkadaki kamera ise 48 megapiksel sensör barındırıyor. Ayrıca lazer otomatik odaklı uçuş süresi sensör ve optik görüntü sabitleme de arka kameraya eklenmiş. Razr’ın dış ekranı ve katlanabilir yapısı sayesinde bu daha güçlü kamera selfie fotoğraflar için de kullanılabiliyor. Motorola’nın özellikle düşük ışık koşullarını düzeltmek için neler yaptığını incelemeler çıktığında göreceğiz.

Bir başka önemli yenilik 5G oluyor. Yeni Razr sadece 6GHz altında çalışan şebekeleri destekliyor, daha hızlı olan mmWave teknolojisi desteklenmiyor. Aslında diğer 5G telefonlarında da, örneğin Samsung Galaxy Z Flip 5G‘de de böyle bir sınırlı destek bulunuyor.

Motorola ikinci nesil katlanabilir telefonu Razr ile 5G desteği ve daha iyi kameralar getiriyor

Son olarak Motorola, yeni Razr’da sunduğu yazılım tabanlı iyileştirmelerden de bahsetti. Özelikle dış ekranın işlevselliği genişletiliyor. Yeni yazılım saf Android’e daha yakın ve aralarında Google Maps, YouTube, oyunlar gibi çeşitli uygulamalara erişim sunuluyor. Telefonun kapağını açmadan yazılı mesajları cevaplama imkanı da bulunuyor.

Duyuruda eksik kalan noktalardan bir tanesi ise menteşe sistemi üzerinde herhangi bir iyileştirmenin yapılıp yapılmadığı oluyor. Bu da orijinal modelden kalan en büyük olumsuzluklarından bir tanesi olmuştu. Motorola, Razr sahiplerinden gelen geri bildirimleri topladığını ve yeni modelin telefonunu günde 100 kere açıp kapatan kullanıcılar için bile beş yıllık bir kullanım sunacağını söylüyor. Ancak ekranın ve menteşenin sağlamlığını ve gücünü artırmak için özel olarak bir şeyler yapıp yapmadığı hakkında bilgi vermiyor.

İkinci nesil Motorola Razr, sonbaharda 1399,99 dolarlık fiyat etiketiyle ABD’de satışa sunulacak.

İLGİLİ HABERLER