Teknoloji

Motorola kendisini onarabilen bir telefon ekranı tasarladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

motorolaMotorola sadece kırılmaya karşı dayanıklı ekranlar geliştirmekle yetinmeyi istemiyor. Şirket, oluşturduğu konsepti uygulamaya koyabildiği takdirde çatlakları anında onarabilecek.

Şirketin gerçekleştirdiği patent başvurusu, telefonun ekranında oluşan hasarların polimer ve ısı yardımıyla anında giderilmesini öngörüyor. Bunun için telefona bir uygulama yerleştirmeyi planlayan şirket, bu uygulama üzerinden onarıma başlama komutunun verilmesini öngörüyor. Tamir işlemi için gerekli ısının ise insan vücudundan, bir dock’tan veya fişe takılan bir panelden sağlanabileceği belirtiliyor.

Telefon ekranına sıklıkla zarar verenler için bu konseptin adeta bir rüya olduğu söylenebilir. Ancak bu konuda heyecanlanmadan önce bazı şeyleri unutmamak gerekiyor. Öncelikli olarak, geliştirilen konseptin henüz bir patentten fazlası olmadığını akıldan çıkarmamakta fayda var. Patent başvurularındaki teknolojiler her zaman gerçeğe dönüşmeyebiliyor. Motorola veya çatı şirketi Lenovo’nun bu teknolojiyi kullanmaması her zaman ihtimal dahilinde yer alıyor.

Motorola eksiklerine rağmen ilginç bir çözüm sunuyor

Polimer ekrana dokunmanın cama dokunmak kadar hoş olmayacağı da rahatlıkla söylenebilir. Kullanım rahatlığı bakımından polimerin camın arkasında kaldığını unutmamak gerekiyor. Özellikle de parmakları kaygan kişiler, polimer ekran ile boğuşmak zorunda kalabilir. Her şeye rağmen, Motorola’nın ilgi çekici bir çözüm önerdiğini söylemek yanlış olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER