Teknoloji

Motorola One Macro makro kamera ve Helio P70 ile geliyor

motorola one macro

Motorola One Macro, Motorola’nın yeni üyelerle genişleyen akıllı telefon katalogundaki yerini aldı. Akıllı telefonun öne çıkan özelliği, adından da anlaşılabileceği üzere, makro fotoğrafçılık konusundaki yetenekleri oluyor. One Macro’nun diğer özellikleri itibarıyla Motorola’nın telefonları arasında giriş segmentine yerleştirilebilir.

Motorola One Macro’nun makro kamerası, 1.75µm pikselli 2 megapiksel çözünürlüklü bir sensör kullanıyor. Standart fotoğraflarda ise 13 megapiksel çözünürlüklü ana kamera sahneye çıkıyor. Bu kamerayla 60 fps’de 1080p video kaydı yapılabiliyor. Buna ek olarak, 120 fps’de ağır çekim video kaydı gerçekleştirilebiliyor. Lazer otomatik odaklama sistemi ise odaklamaya yardımcı oluyor.

motorola one macro
Motorola One Macro ile çekilen örnek fotoğraf

2 megapiksel çözünürlüklü derinlik sensörü ise portre fotoğrafların çekiminde kullanılıyor. One Macro’da telefoto lens bulunmuyor. Hi-Res Zoom modunda ise birden çok kareyi birleştirerek dijital zumun kalitesi yukarıya çekiliyor.

Motorola One Macro’nun 6.2 inç büyüklüğündeki LCD ekranı, 1520 x 720 piksel çözünürlüğe sahip. Bu ekranın görüntü oranı 19.5:9. Ekranın üstündeki su damlası şeklindeki çentik ise 8 megapiksel çözünürlüklü bir kamera barındırıyor.

motorola one macroAkıllı telefonun kalbinde MediaTek Helio P70 yonga set bulunuyor. Bu yonga sette grafik yükünü Mali-G73 MP3 görsel işlemci çekiyor. Helio P70 yonga sete 4 GB RAM ve 64 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor. Kullanıcılar telefonun hibrit kart yuvasına ise iki adet nano SIM kart veya bir adet nano SIM ve bir adet de microSD kart yerleştirebiliyor.

Adında “One” kelimesi geçmesine rağmen, One Macro bir Android One telefonu değil. Akıllı telefon kutusundan biraz işlenmiş bir Android 9 Pie ile çıkıyor. Android 10 güncellemesinin sözünü veren Motorola, iki yıl boyunca güvenlik yamalarını paylaşmanın da sözünü veriyor.

Motorola One Macro ne zaman satışa sunulacak? Fiyatı ne kadar?

Motorola One Macro’ya ihtiyaç duyduğu enerjiyi ise 4000 mAh kapasiteli pili sağlayacak. USB-C üzerinden doldurulan bu pil, 10W şarj desteğine sahip. Motorola bu pilin iki günlük bir kullanım süresi sağlayacağını belirtiyor. Telefonda 3.5 mm. kulaklık jakı da mevcut.

Motorola One Macro, ilk olarak Hindistan’da satışa sunulacak. 12 Ekim’de piyasaya sürülecek telefonun fiyat etiketinde 9 bin 999 rupi (822 TL) yazacak. Akıllı telefon daha sonrasında Avrupa, ABD ve Latin Amerika’da da piyasaya sürülecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER