Manşetler

Motorola Moto X yeni nesilde metal kasayla gelebilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

motorola moto xLenovo’nun yeni Motorola Moto x telefonunun geçmişteki versiyonlarından çok daha farklı olabileceğine dair ilk işaretler, geçtiğimiz aralık ayında verilmişti. Metal kasa ve kamera çıkıntısı, söz konusu farklı tasarımın göze çarpacak ilk unsurları olarak nitelenmişti. Bu iddiaları doğrulayacak somut sızıntılar da sonunda gün yüzüne çıkmaya başladı.

Hellomoto HK sitesi, yeni Moto X’e ve telefonun DROID markasını taşıyan, Verizon’a özel olarak üretilmiş versiyonuna ait fotoğrafları yayınladı. Paylaşılan fotoğraflar daha düz ve metal kasa ile birlikte daha özenli bir kamera kurulumunu gözler önüne seriyor. Lensin kenarında bulunan noktalar ise kameranın lazer otomatik odaklama özelliğine sahip olabileceği ihtimalini akıllara getiriyor. Paylaşılan fotoğraflarda parmak izi tarayıcısının da cihazın ön kısmında konumlandığı görülüyor.

Yeni Motorola Moto X’in bileşenleri konusundaki ilk ipuçları ise geçtiğimiz ayın sonlarında benchmark testleriyle ortaya çıkmıştı. Motorla’nın yeni gözde telefonunun Qualcomm Snapdragon 820 işlemci ve 4 GB RAM ile birlikte gelebileceği belirtilmişti. Söz konusu ikiliye 2016 model amiral gemisi Android telefonların önemli bir kısmında rastlanıyor.

Motorola’nın yeni telefonlarını 9 Haziranda düzenleyeceği bir etkinlikle tanıtması bekleniyor. Dolayısıyla yeni Motorola Moto X ile ilgili iddiaların gerçek olup olmadığı bir ay içinde anlaşılmış olacak. Bu etkinlikte Motorola’nın amiral gemisi telefonunu tanıtması muhtemel gözükse de, henüz bu konuya dair somut bir işaret verilmediğini de belirtmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER