Teknoloji

Motorola telefonları için sanal gerçeklik başlığı çıkaracak

Motorola’nın akıllı telefonlarına özel Moto Mod aksesuarları giderek zenginleşiyor. Son olarak Alexa destekli hoparlörlerden şipşak fotoğraf makinesine kadar yeni seçenekler tanıtıldı. Listeye daha ne eklenebilir diye sorsanız, çoğu kişi bir sanal gerçeklik başlığını söylerdi. Görünüşe göre, üstünde büyük ve dairesel bir kamera boşluğu da barındıran, Moto Z serisi için bir sanal gerçeklik başlığı çıkmak üzere.

VentureBeat yazarı ve popüler sızıntı kaynağı Evan Blass, Twitter’da bu aksesuarın bir fotoğrafını yayınladı. Aksesuar hakkında henüz fazla bilgi yok, ne zaman çıkacağı da belli değil. Motorola, aksesuarlarını piyasaya çıkarmadan çok önce duyurmasıyla biliniyor. Bu nedenle söz konusu aksesuarın da hemen piyasaya çıkmasını beklememek en iyisi olacaktır.

Dairesel kamera açıklığı cihazın görünümünü biraz garip hâle getirse de, aslında ortada çok sıra dışı bir durum bulunmuyor. Akıllı telefonlar için VR başlıkları bu sıralar çok alışılmış hâle geldi. Samsung gibi bazı şirketlerin kendi telefonlarıyla özel olarak çalışan işlevler barındıran başlıkları bulunuyor. Motorola’nın çıkarmayı düşündüğü bu başlık, Android’in dahili Daydream VR özelliğini destekleyebilir.

Bu Moto Mod aksesuarına dair ilgi çekici olasılıklardan bir tanesi, çeşitli artırılmış gerçeklik özelliklerini de desteklemesi olacaktır. Kameranın önünün açık olması sayesinde, giyen kişinin görüş alanını yansıtan görüntüler çekilebilir. Ancak gerçek dünyanın, kullanıcının gözünden gösterilmesi dışında fazla bir işlev beklememek gerekiyor. Microsoft’un, dışında kameralar barındıran Windows Mixed Reality Headset cihazları bile henüz AR işlevleri sunmuyor. Üstelik bunlar, her iki gerçeklik türünü de aynı anda sunabilecek cihazlar olarak tanımlanıyordu.

İLGİLİ HABERLER