Teknoloji

Motorola Moto G6 Play resmi belgeler aracılığıyla kendisini gösterdi

motorola moto g6 playMotorola Moto G6, hafta içinde gerçekleşen 2018 Mobil Dünya Kongresi’de tanıtılmamasıyla teknoloji dünyasını tabir-i caizse ters köşeye yatırdı. Moto G5, MWC 2017’de tanıtıldığı için Moto G6’nın da MWC 2018’de tanıtılması bekleniyordu.

Bu beklenti gerçeğe dönüşmese de, G6 ve G6 Plus’ın resmiyet kazanması için çok fazla beklemek gerekmeyecek gibi görünüyor. G6’nın “Play” olarak adlandırılan versiyonuna ait olduğu söylenen fotoğraflar, Tayvan’ın telekom sertifika kurumu NCC aracılığıyla internete sızdı.

Motorola’nın “Play” etiketini kullandığı telefonlar genellikle uzun pil ömürleriyle dikkat çekiyor. G6 Play’de de bu durum tekrarlanacak gibi görünüyor. Akıllı telefonda 4000 mAh kapasiteli bir pilin bulunması bekleniyor. Qualcomm Snapdragon 430 yonga setinin de desteğiyle birlikte bu pilin oldukça uzun bir kullanım süresi sunması öngörülüyor.

Akıllı telefonun 5.7 inç ekranının 18:9 görüntü oranına sahip olacağı ve 1440 x 720 piksel çözünürlük sunacağı söyleniyor. Ekran çözünürlüğünün çok yüksek olmaması da, pil ömrünü yukarıya çekecek faktörler arasında değerlendiriliyor. Ekran çerçevesinin incelmesiyle birlikte parmak izi tarayıcısı da arka panelde kameranın arkasına taşınıyor.

Motorola Moto G6 Play kutusundan Android 8.0 Oreo işletim sistemiyle çıkacak. Telefonda 3 GB RAM ve 32 GB dahili depolama alanı, 4 GB RAM ve 64 GB dahili depolama alanı olmak üzere iki farklı seçenek sunulacağı belirtiliyor. 16 megapiksel arka kamera ve micro USB girişi de sızıntıyla ortaya çıkan özellikler arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER