Manşetler

Motorola Moto G6 serisi sonunda resmiyet kazandı

motorola moto g6
Motorola Moto G6

Motorola Moto G6 serisi telefonlarla ilgili dedikodu ve sızıntılar çok uzun süredir gündemdeydi. İlk etapta 2018 Mobil Dünya Kongresi’nde gözler önüne çıkması beklenen cihazların tanıtımı, mart ayının da pas geçilmesiyle birlikte nisan ayına kalmıştı. Motorola uygun fiyatlı akıllı telefon pazarında söz sahibi olma hedefinin parçalarından biri olan yeni serisini sonunda resmen gözler önüne çıkardı.

Moto G6 serisinde, beklendiği gibi, üç farklı telefon bulunuyor. G6 Play seri içinde giriş seviyesini temsil ederken, G6 serinin orta katında konumlanıyor. Daha üst düzey bir deneyim yaşamak isteyenlerin karşısına ise Moto G6 Plus çıkıyor. Arka cam panel tercihiyle orta segmentte konumlanan Moto X’i hatırlatan Moto G serisinin yeni üyeleri, G serisini görsel bakımdan biraz daha üst seviyeye taşıyor.

Moto G6 Play serinin en baz modeli niteliğini taşısa da, kalabalık akıllı telefon pazarında aradan sıyrılmasını sağlayabilecek önemli bir özellik taşıyor. 4000 mAh kapasiteli pilin varlığı, telefonu pillerden uzakta yaşamak isteyenler için dikkate değer bir seçenek hâline getiriyor. Akıllı telefonda HD+ çözünürlüklü, 18:9 görüntü oranına sahip 5.7 inçlik bir ekran bulunuyor.

Motorola Moto G6 Play

Moto G6 Play’in kalbinde Qualcomm Snapdragon 427 yonga seti bulunuyor. Bu yonga setine 2 GB RAM ve 16 GB dahili depolama alanı ya da 3 GB RAM ve 32 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor. Her iki versiyonda da depolama alanı microSD kart ile genişletilebiliyor.

Akıllı telefonun arkasında 13 megapiksel, önünde ise 8 megapiksel çözünürlüklü kamera yer alıyor.

Moto G6 ise yeni üçlüde tam anlamıyla ortada bulunuyor. Telefonun ekran büyüklüğü G6 Play ile aynı olsa da, çözünürlük Full HD+’a yükseliyor. Pil kapasitesi ise 3000 mAh’ye düşüyor.

Moto G6, Qualcomm Snapdragon 450 yonga seti taşıyor. 3 GB RAM ve 32 GB dahili depolama alanı ya da 4 GB RAM ve 64 GB dahili depolama alanından oluşan seçenekler Snapdragon 450 yonga setine eşlik ediyor. Moto G6’nın arkasında 12 ve 5 megapiksel çözünürlüklü lenslerden oluşan bir kamera kurulumu yer alıyor. Telefonun ön tarafındaki kameranın çözünürlüğü ise 8 megapiksel.

Üçlemede üst segmenti temsil eden Moto G6 Plus’ta ise ekranın büyüklüğü 5.9 inçe çıkıyor. Full HD+ çözünürlük sunan 18:9 görüntü oranına sahip ekranın varlığı nedeniyle pil kapasitesi de G6’ya kıyasla büyüyor. Akıllı telefon ihtiyaç duyduğu enerjiyi 3200 mAh kapasiteli pilinden alıyor.

Motorola Moto G6 Plus

Moto G6 Plus’ın kalbinde Qualcomm Snapdragon 630 yonga seti bulunuyor. Bu yonga setine eşlik edecek bellek ve dahili depolama alanı kapasitesi konusunda ise potansiyel kullanıcıların önüne iki seçenek koyuluyor. Kullanıcılar 4 GB RAM ve 64 GB dahili depolama alanı ya da 6 GB RAM ve 128 GB dahili depolama alnından oluşan kurulumlardan birisini seçebilecek. MicroSD kart desteğiyle dahili depolama alanının üzerine 256 GB daha eklenebilecek. Moto G6 Plus, kamera konusunda ise Moto G6 ile aynı noktada duruyor. Akıllı telefonun arkasında 12 ve 5 megapiksel çözünürlüklü iki lensten oluşan bir kamera kurulumu bulunurken, bu kurulumu 8 megapiksel çözünürlüklü ön kamera tamamlıyor.

Motorola Moto G6 serisi telefonlar mayıs ayı itibarıyla Avrupa’da satışa sunulacak. Moto G6 Play, Avrupa’da 199 avrodan başlayan fiyatlarla satılacak. Motorola Moto G6 için başlangıç fiyatı 249 avro olarak belirlenirken, Moto G6 Plus’a sahip olmak isteyenlerin de en az 299 avroyu gözden çıkarması gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER