Teknoloji

Motorola’dan iki yeni giriş seviyesi telefonu: Moto E ve Moto G Fast

motorola moto g fast
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Motorola, uygun fiyatlı telefon arayanların karşısına iki yeni seçenek çıkardı. Yeni telefonlar Moto E ve Moto G Fast adını taşıyor. Motorola Moto E ve G Fast ile giriş segmentinde ve orta sınıftaki kadrosunu biraz daha kuvvetlendiriyor. Şirket bir süre önce de G Power ve G Stylus modellerini çıkarmıştı.

Moto E, Moto E6’nın devamı olma niteliğini taşıyor. Moto G Fast ise bayrağı G7 Play’den devralıyor. G serisinin bu yıl çıkan diğer üyelerinde de rakam kullanmayan Motorola, bu isimlendirme modelinden tamamen vazgeçmişe benziyor.

G Fast, tahmin edilebileceği üzere, G Power ve G Stylus’a biraz daha yakın duruyor. Benzer bir tasarıma sahip olan telefonda 19:9 görüntü oranlı ve kamera delikli bir ekran bulunuyor. Ancak G Fast’in özellikleri genel itibarıyla Power ve Stylus’un altında kalıyor. G Fast de Snapdragon 665 işlemciye sahip. Bu işlemciye 3 GB RAM eşlik ediyor. Diğer iki modelde ise 4 GB RAM mevcut. G Power’da 64 GB, G Stylus’ta ise 128 GB depolama alanı sunan Motorola, G Fast’te ise sadece 32 GB depolama alanı sunuyor. G Power ve Stylus’ta 1080p olan ekran çözünürlüğü de G Fast’te 720p’ye iniyor.

motorola moto g fast
Moto G Fast

Motorola Moto G Fast G Power ile aynı kameraları taşıyor

G Fast, kameralar konusunda ise G Power ile aynı çizgide duruyor. Akıllı telefonun arkasında 16 megapiksel ana kameraya 8 megapiksel ultra geniş açılı kamera ve 2 megapiksel makro kamera eşlik ediyor. Telefonun önünde ise 8 megapiksel kamera bulunuyor.

Akıllı telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi 4000 mAh kapasiteli pili veriyor. Bu pil, USB-C girişi üzerinden dolduruluyor. Arka panele yerleştirilen parmak izi tarayıcısı, 3.5 mm. kulaklık jakı ve IP52 suya dayanıklılık sertifikası da telefonun özellikleri arasında bulunuyor.

Moto E

Moto E ise geçtiğimiz yıl çıkan Moto E6’ya kıyasla daha gelişmiş özellikler sunuyor. Ekran büyüklüğü 6.2 inç olan telefonun arkasında bir parmak izi tarayıcısı bulunuyor. Bunun E serisi için bir ilk olduğunu belirtmek gerekiyor.

Akıllı telefonun kalbinde Snapdragon 632 işlemci bulunuyor. Bu işlemciye 2 GB RAM ve 16 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor. 13 ve 2 megapiksel arka kameralara sahip olan Moto E’nin 3550 mAh kapasiteli pili micro USB girişi üzerinden dolduruluyor.

Motorola Moto E ve G Fast ne zaman çıkacak?

Her iki telefon da Android 10 yüklü olarak geliyor. Oyun modu, özelleştirilebilir renkler ve ikonlar da kullanıcılara sunulacak. Moto G Fast için bir Android güncellemesinin sözü verilse de, Moto E için böyle bir söz verilmiş değil.

Motorola Moto E ve G Fast yurt dışında 12 Haziran’da satışa sunulacak. ABD’de Moto E için 149.99 dolar, Moto G Fast içinse 199.99 dolar ödemek gerekecek.

İLGİLİ HABERLER