Teknoloji

Motorola Moto G dördüncü nesilde NFC’ye kavuşabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

motorola moto g dorduncu nesilMotorola Moto G serisi “uygun” fiyatlı akıllı telefonlarıyla bugüne kadar beklentilerin üzerinde bir performans sergilemeyi başarmıştı. Cihazın her nesilde kendisinden umulanın ötesine geçmesi, yeni versiyona yönelik merakı da artırıyor. Motorola, dördüncü nesil Moto G için ortamı hazırlamaya şimdiden başlarken, akıllı telefonun muhtemel özelliklerine dair öngörüler de artık daha yüksek sesle konuşuluyor.

Blogger Roland Quandt tarafından Twitter üzerinden paylaşılan bir bileşen tablosu, akıllı telefonun 16 ve 32 GB olmak üzere iki farklı dahili depolama seçeneği sunan versiyonunun bulunacağını gösteriyor. 16 GB’lık versiyonda 2 GB, 32 GB’lık versiyonda ise 3 GB’lık RAM’in tercih edildiği de tabloda göze çarpan bir nokta oluyor. Dahili depolama alanını artırmak için microSD kart yuvası da barındıracak telefonun arka kamerasının 13 veya 16 megapiksel çözünürlüklü olacağı söyleniyor. Kameranın lazer odaklama özelliğine sahip olacağı iddiası da kayda değer bir sıçrama olması nedeniyle ön plana çıkıyor. Ön kameranın ise 5 megapiksel çözünürlüğünde olacağı iddia ediliyor.

Bileşen tablosunda NFC’nin varlığı da gözden kaçmıyor. Bu iddianın gerçek çıkması durumunda dördüncü nesil Motorola Moto G, serisinin NFC yongasına sahip ilk modeli olma niteliğini kazanacak. Cihazda parmak izi tarayıcısının bulunması da oldukça muhtemel gözüküyor. Motorola’nın sahibi Lenovo’nun üst düzey bir yöneticisi, 2016’da piyasaya sürülecek Motorola markalı telefonların tamamında parmak izi tarayıcı bulunabileceğini dile getirmişti.

Dördüncü nesil Moto G’nin 17 Mayısta Hindistan’da düzenlenecek bir etkinlikte tanıtılması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER