Teknoloji

Motorola Moto G 5G Plus ile 5G deneyimini uygun fiyatla sunuyor

motorola moto g 5g plus

Motorola, Moto G 5G Plus adını taşıyan en uygun fiyatlı 5G telefonunu tanıttı. İlk günden bu yana uygun fiyatlı cihazlara ev sahipliği yapan Moto G serisi, bu yaklaşımı Moto G 5G Plus’ta da sürdürecek. Akıllı telefon Avrupa’da 349 avrodan başlayan fiyatlarla satılacak.

Akıllı telefonun 6.7 inç büyüklüğündeki Full HD+ çözünürlüklü ekranı 90Hz yenileme hızına sahip. Bu ekranın sol üst köşesinde 16 ve 8 megapiksel çözünürlüklü kameralara ev sahipliği yapan iki delik bulunuyor. HDR10 desteği de bulunan ekranın görüntü oranı ise 21:9. Parmak izi tarayıcısının da entegre edildiği güç butonu ise telefonun sağ kenarında yer alıyor.

Akıllı telefonun arkasında sol üst köşede kare şeklinde dizilmiş dört kamera sensörü bulunuyor. Burada ana kamera görevini 48 megapiksel çözünürlüklü sensör üstleniyor. 8 megapiksel ultra geniş açılı kamera, 5 megapiksel makro kamera ve 2 megapiksel derinlik sensörü ana kameraya eşlik ediyor.

Moto G 5G Plus’ın kalbinde Qualcomm Snapdragon 765 işlemci bulunuyor. Bu işlemciye 4 veya 6 GB RAM eşlik ediyor. Telefonun dahili depolama alanı seçenekleri ise 64 veya 128 GB. Depolama alanı microSD kartıyla genişletilebiliyor. Akıllı telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi ise 20W kablolu hızlı şarj desteğine sahip 5000 mAh pili veriyor.

Yazılım tarafında ise saf Android 10 deneyimine oldukça yakın bir deneyim sunulsa da, My UX adını taşıyan kullanıcı arayüzüyle bazı küçük dokunuşlar yapılıyor. Sıçramalara karşı dayanıklı bir kasaya sahip olan telefonda kulaklık jakı ve NFC desteği de mevcut.

Motorola Moto G 5G Plus, mavi ve mor renk seçenekleriyle bugün itibarıyla Avrupa’da satışa sunulacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER