Teknoloji

Motorola Moto Edge X30 için önemli ön kamera paylaşımları

Motorola Moto Edge X30, 9 Aralık’ta resmen gözler önüne çıkacak. Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 işlemcili ilk telefon unvanını alacak olan telefona ait fotoğraf, bir Motorola yöneticisi tarafından paylaşıldı. Söz konusu fotoğraf, telefonun ekranın içine yerleştirilmiş bir ön kamerayla geleceğini gösteriyor.

Motorola Genel Müdürü Chen Jin, cihazın fotoğrafını şu ifadeler eşliğinde paylaştı: “Ekran altı (içi) kamera sektör için hâlâ radikal bir tercih olarak görülebilir. Ancak kullanıcılardan bu yönde gelen çılgın talep, bize bu özelliğin kolay şey olmasa bile doğru şey olduğunu gösterdi. Bu sefer ne gerekiyorsa yapmaya karar verdik. Moto Edge X30’un özel bir versiyonu olacak. 60 megapiksel çözünürlüklü ön kamera ekranın içine yerleştirilecek. Çifte sürpriz var, lütfen 9 Aralık’ı bekleyin.”

Bu fotoğrafın paylaşıldığı sırada Motorola’nın resmi Weibo hesabı da başka bir tanıtım görseli yayınladı. Burada da Moto Edge X30’un ekran içine entegre ön kamerayla geleceği bilgisi veriliyor.

motorola moto edge x30Chen Jin’in paylaşımında telefonun “özel” versiyonunun ekran içi ön kamerayla geleceği belirtiliyor. Bu özel versiyonun hangisi olduğu veya telefonun kaç versiyonunun duyurulacağı bilinmiyor. Geçmiş denemeler ekran içi ön kamera teknolojisinin henüz olgunlaşmadığını gösterse de, Motorola’nın bunu değiştirmek adına neler yapacağı merak ediliyor.

Motorola Moto Edge X30 hakkında Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 dışında da pek çok detay biliniyor. 6.67 inç 144 Hz Full HD+ ekran, HDR10+ desteği, iki 50 megapiksel kamera ve 2 megapiksel derinlik sensörü telefonun özellikleri arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER