Teknoloji

Motorola’dan uygun fiyatlı yeni Android telefonu Moto E

Motorola yeni akıllı telefonu Moto E’nin duyurusunu gerçekleştirdi. Bu cihaz şirketin piyasaya süreceği uygun fiyatlı yeni Android telefon olarak nitelendiriliyor.

motorola-moto-e-130514

Suya ve çizilmelere karşı dayanıklı bir gövdeye sahip olan Moto E bir günü rahatlıkla çıkaracak kapasiteye sahip bir pille gelecek. Aynı zamanda Android güncellemeleri de, çıktıktan hemen sonra bu cihaza ulaştırılacak.

Moto X ve Moto G’nin tasarımıyla büyük benzerliklere sahip olan Moto E’de kenardan kenara yayılan ekran ve kavislendirilmiş bir arka panel bulunuyor.

Moto E’de 4.3 inç, 960 x 540 piksel çözünürlüklü, 256 ppi piksel yoğunluklu bir ekran bulunuyor. Bu ekran Corning Gorilla Glass sağlam ekran camıyla korunuyor.

1.2 GHz çift çekirdekli Qualcomm Snapdragon 200 yongasetin yer aldığı bu cihazda aynı zamanda 1 GB RAM de mevcut. Sadece 4 GB dahili hafıza bulunuyor olsa da, microSD kart yuvası sayesinde 32 GB’ye kadar kapasite artırımı yapılabiliyor.

Motorola Moto E Android 4.4 KitKat ile yüklü olarak gelecek. Tıpkı Moto G’de olduğu gibi, Motorola yine çok az özelleştirmeyle saf Google deneyimini kullanıcılara sunacak. Motorola güncellemeleri sürekli şekilde sürdüreceğini, Google yeni Android sürümü yayınladığında bunu en hızlı şekilde sunacağını da garanti ediyor.

1980 mAh kapasiteli batarya, Motorola’nın iddiasına göre tam gün yetecek gücü sunuyor.

Moto E’nin 124.8 x 64.8 x 12.3 mm.’lik gövdesi 140 gr. ağırlığa sahip. 3G, Wi-Fi 802.11b/g/n Wi-Fi, GLONASS destekli GPS, Bluetooth 4.0, microUSB, FM radyo ve 3.5 mm. kulaklık jakı diğer teknik özellikler olarak sıralanıyor.

Moto E’nin siyah, limon ve turkuvaz renk seçenekleri bulunacak. Bunun yanı sıra toplam 9 olmak üzere farklı renk seçenekleri de mevcut olacak ve çıkarılabilir arka kapak yapısı sayesinde renk değişimi gerçekleştirilebilecek.

Motorola Moto E bu haftadan itibaren İngiltere’de satışa sunulacak ve 89 pound fiyat etiketiyle sunulacak.

İlgili >> Goodbye Dumbphone (Motorola)

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER