Ulaşım

Motorola MA1 Android Auto deneyimini kablosuz hâle getiriyor

motorola ma1

Android Auto platformunu seven ancak telefonunu araca kabloyla bağlamaktan hoşlanmayanlar, aradıkları rahatlığa Motorola MA1 ile kavuşabilir. Otomobildeki USB girişine bağlanan bir aksesuar olan MA1, Android Auto için gerekli otomobil-telefon bağlantısını kablosuz şekilde sağlamayı mümkün kılıyor.

Bluetooth ile telefonla eşleşen MA1, 5 Ghz Wi-Fi ile veri transferi yapıyor. Kablosuz Android Auto desteğinin ne kadar sınırlı olduğunu göz önüne alınca MA1 uygun fiyatlı bir yükseltme seçeneği olarak da dikkat çekiyor.

Kablosuz Android Auto deneyiminin de bazı dezavantajları olduğunu belirtmek gerekiyor. Otomobilin ekranı üzerinden haritaya erişirken veya müzik dinlerken telefon şarj edilmiyor. MA1 uzun yolculuklar için pek makul olmasa da, kısa mesafeli araba yolculuklarında Android Auto imkanlarından mahrum kalmak istemeyenler için uygun bir çözüm gibi görünüyor.

Tasarımı itibarıyla Chromecast’e benzeyen MA1, otomobilin USB girişleri görünür yerde olsa bile göze batmayacak bir tasarıma sahip. MA1’in asıl üreticisinin Motorola markasının kullanım hakkını alan SGW Global isimli şirket olduğunu vurgulamakta da fayda var.

Motorola MA1, 90 dolarlık fiyatıyla 30 Ocak’ta satışa sunulacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER