Teknoloji

Motorola da katlanabilir telefon furyasına katılacak

Motorola katlanabilir telefon pazarına girmesi muhtemel şirketlerden biri olarak anılıyordu. Şirketin bu doğrultuda hazırlıklar yaptığına dair haberler de gündeme gelmişti. Şirket, Engadget sitesine verdiği röportajda bu haberleri doğruladı ve katlanabilir telefonunu diğer üreticilere yakın zamanda piyasaya çıkaracağını belirtti.

Samsung geçtiğimiz hafta tanıttığı katlanabilir ekranlı akıllı telefonunu önümüzdeki nisan ayında satışa sunacak. Huawei de ilk katlanabilir telefonu Mate X‘i 2019’un ortalarında piyasaya sürmeyi planlıyor. Motorola genellikle ağustos ayında yeni akıllı telefonlarını tanıtmak için etkinlik düzenliyor. Dolayısıyla şirketin katlanabilir ekranlı ilk telefonunu yılın üçüncü çeyreğinde tanıtması muhtemel görünüyor.

Motorola yetkilileri tarafından Engadget’a yapılan açıklamalar, telefonun dışında Galaxy Fold veya Mate X’te olduğu gibi tam boy bir ekranın bulunmayacağını da doğruluyor. Kısa süre önce ortaya çıkan bir patent dosyası, şirketin kapaklı RAZR telefonundakine benzer yatay bir katlama mekanizmasını tercih edebileceğini göstermişti.

Şirketin Küresel Ürünlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Dan Dery, plastik OLED ekranlı bir cihazı üzeri plastik filmle kaplanmış biçimde test ettiklerini belirtti. Dery, insanların bu tarz ekranlara tırnaklarıyla dokunmaları nedeniyle söz konusu ekranların ömrünün kısa olduğunu ve telefon kutusundan çıkar çıkmaz tükenmeye başladıklarını dile getirdi.

Katlanabilir ekranlara farklı yaklaşımları da test ettiklerini söyleyen Dery, tek bir ekranın iki defa katlanabilmesinin de söz konusu yaklaşımlardan biri olduğunu ve böylelikle çizilmeye bağlı bozulmaları minimum seviyeye indirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Motorola katlanabilir telefon çalışmalarında RAZR’ın mirasından etkili biçimde yararlanmayı başarabilirse oldukça geniş bir kitleye ulaşabilir. RAZR’ın tasarımını seven ve özleyen geniş kitlenin yanı sıra daha çok katlanabilen bir akıllı telefonun baştan çıkarabileceği hatırı sayılır bir tüketici grubunun da mevcut olduğunu unutmamak gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER