Teknoloji

Motorola’nın katlanabilir RAZR telefonuna ait yeni fotoğraflar sızdı

motorola razr
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Motorola katlanabilir RAZR telefonunu gelecek ay tanıtmayı planlıyor. Ancak iki yeni sızıntı bu cihaza bir ilk bakış atma imkanını sunuyor.

Twitter’da @evleaks rumuzyla bildiğimiz Evan Blass, bugün katlanabilir RAZR telefonuna ait bir fotoğraf yayınladı. Görünüşe göre cihaz, 2004 yılında çıkmış klasik RAZR V3 modeline epey benziyor.

Motorola daha önce katlanabilir RAZR için geliştirdiği yeni menteşe mekanizmasını göstermişti. Bu sızan görüntü de ekranların nasıl katlandığını görmemizi sağlıyor.

motorola razr

Cihazın tabanında düğme veya parmak izi okuyucusu olabilecek bir nesne dikkat çekiyor. Bu ana ekran düğmesi olabilir ya da cihazın içteki ekranını açmak için kullanılabilir. Görüntü çok fazla detay vermiyor. Ancak Mobielkopen sitesi de katlanabilir RAZR’ın benzer fotoğraflarını yayınladı. Bu fotoğraflardan dışarıda da ayrı bir ekranın bulunduğu anlaşılıyor.

Ayrıca site, RAZR’ın Qualcomm’un sekiz çekirdekli Snapdragon 710 işlemcisiyle çalışacağını ve 6.2 inç OLED ekran barındıracağını yazdı. İkinci ekran daha çok saati ve gelen bildirimlerin simgelerini göstermek için kullanılacak.

motorola razr

İkinci ekranı daha yakından gösteren bir görsel de sızdı. Mobielkopen, bu ekranın sadece 600 x 800 çözünürlüğe sahip olacağını söylüyor. Bu da ekranın temel seviyede işlemlere imkan sunacağı fikrini destekliyor.

Daha önceki sızıntılar ve patent başvuruları, dikey yönde açılan ve içe doğru katlanan tek bir ekranın olacağını işaret ediyordu. Bu arada yılın başlarında çıkan bir haber de, cihazın 1500 dolar gibi yüksek bir yurt dışı fiyatı olacağını öne sürüyordu. Motorola’nın geçmişe atıfta bulunan yenilikçi telefonu 13 Kasım’da duyuruluyor. O zaman fiyat konusunda da net bilgiler alacağız.

RAZR katlanabilir telefonu, Nokia markalı akıllı telefonları üreten HMD’nin eski Nokia cep telefonlarını modern hâlde yeniden çıkarmasına benzer bir durum yaratacak. HMD’nin Nokia 3310, Nokia 8110 ve Nokia 2720 gibi simgesel cep telefonlarını yeniden tasarladığını gördük. Motorola ise klasik bir telefonu geri getirmenin ötesinde, daha modern bir katlanabilir ekranlı telefon çıkarma yaklaşımına sahip gibi görünüyor. Bu farklı katlanabilir ekranın nasıl çalışacağını çok yakında göreceğiz.

İLGİLİ HABERLER