Teknoloji

Motorola Frontier sızıntısı 200 MP kamerayı doğruluyor

motorola edge x30 pro

Samsung 200 megapiksel çözünürlüklü ISOCELL HP1 kamera sensörünü geçtiğimiz eylül ayında duyurmuştu. Akıllı telefon endüstrisinde heyecanla karşılanan bu sensör, henüz bir telefonda kullanılmış değil. Ancak bu durum yakında değişecek. Frontier kod adıyla anılan yeni Motorola telefonunda ana kamera görevini bu sensör üstlenecek.

Bu sensörün bir akıllı telefonda nasıl görüneceğini şimdiye kadar görmek mümkün olmamıştı. Yeni bir paylaşım bu durumu değiştiriyor. Önce Çin’in popüler ağı Weibo’da, daha sonra ise Twitter’da yayınlanan bir fotoğrafta Frontier’ın kamera modülü oldukça yakından görülüyor. Kamera modülünün biraz altında Motorola logosu da göze çarpıyor.

Samsung’un 200 megapiksel kamera sensörünü kullanan ilk üreticinin Xiaomi’de olması bekleniyordu. Ancak bir süre sonra çıkan haberlerde ISOCELL HP1’in ilk kullanıcısının Motorola olacağı belirtilmeye başladı. Yeni sızıntı, bu iddiaların doğruluğunu da gösteriyor.

Motorola Frontier için henüz resmi bir açıklama gelmiş değil. Piyasaya hangi adla çıkacağı da belirsiz olan telefonun yaz ayları itibarıyla resmiyet kazanması bekleniyor. Bu dönemde telefonla ilgili yeni detayların ve bilgilerin gün yüzü görmesi de sürpriz olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER