Manşetler

Motorola 28 Temmuzda düzenleyeceği etkinlikte yeni Moto X ve Moto G’yi tanıtabilir

motorola-etkinlik-davetiye-160715Motorola’nın yeni akıllı telefonlarını tanıtacağına dair dedikodular son zamanlarda ivme kazanmıştı. Şirketin son iki yıldaki takvimine bağlı kalarak yeni cihazlarını ağustos ve eylül aylarında tanıtabileceği belirtilmişti. Motorola bu tahminleri biraz olsun şaşırttı ve 28 Temmuzda bir etkinlik gerçekleştireceğini açıkladı.

Türkiye saatiyle 16:00’da başlayacak etkinliğin davetiyelerini dağıtmaya başlayan Motorola’nın akıllı telefonları Moto X ve Moto G’nin yeni versiyonlarını görücüye çıkarması bekleniyor. Şirket etkinliği New York, Sao Paulo ve Londra’da eş zamanlı olarak düzenleyecek.

Son sızıntılarda Motorola Moto X ve Moto G’nin yanına iki Droid telefonunun daha eklenebileceği belirtilmişti. Paylaşılan bir fotoğraf ise Motorola’nın yeni telefonlarına ait olduğu iddia edilen arka kapakları gün yüzüne çıkarmıştı.

Motorola’nın amiral gemisi Moto X’in yeni versiyonunda 5.2 inç Quad HD ekran bulunması bekleniyor. İşlemci konusunda ise ibre Qualcomm Snapdragon 808’den yana gözüküyor. Etkinliğin bir diğer ağır topu olması öngörülen yeni Motorola Moto G’nin ise 720p çözünürlüğünde 5 inç ekran, Qualcomm Snapdragon 410 işlemci ve 1 veya 2 GB RAM ile birlikte geleceği söyleniyor.

Motorola’nın Android Wear işletim sistemli akıllı saati Moto 360’ın yeni versiyonunun da Motorola’nın etkinliğinde tanıtılabileceği belirtiliyor. Şirketin etkinlik davetiyesinde kullandığı “XGX” ibaresi, tanıtılacak akıllı telefonlar konusundaki tahminlerin doğru olduğunu gösteriyor. “İlişki durumunuz değişecek” ifadesinin ne olduğunu anlamak içinse Motorola’nın etkinliğini beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER