Teknoloji

Motorola Edge 50 Pro tanıtıldı: Snapdragon 7 Gen 3, 125W hızlı şarj desteği

motorola edge 50 pro

Motorola Edge 50 Pro bir süredir devam eden sızıntı ve paylaşımların ardından resmen gözler önüne çıktı. Orta üst segmentte konumlanan telefonun kalbinde Qualcomm Snapdragon 7 Gen 3 işlemci bulunuyor. 1220p çözünürlüklü 144 Hz AMOLED ekrana sahip telefonun arkasında üç kamera yer alıyor.

Edge 50 Pro, 6.7 inç büyüklüğünde kavisli pOLED ekranla geliyor. Bu ekran yukarıda da belirttiğimiz gibi 1220p çözünürlük ve 144 Hz yenileme hızına sahip. Maksimum parlaklık seviyesi 2000 nit olan ekran, daha gerçekçi renk ve ten renkleri sunma konusunda Pantone’den onaylanan ilk panel özelliğini de taşıyor. 50 megapiksel ön kamerayla gelen telefonda parmak izi tarayıcısı da ekranın altına yerleştirilmiş.

motorola edge 50 pro

Akıllı telefonun arkasında ana kamera görevini 50 megapiksel çözünürlüklü sensör üstleniyor. Bu sensör optik görüntü sabitleme özelliğine de sahip. 3x optik zum özellikli 10 megapiksel telefoto kamera ve aynı zamanda makro kamera işlevini gören 13 megapiksel ultra geniş açılı sensör de sistemi tamamlıyor. Edge 50 Pro, Motorola’nın Yapay Zeka Fotoğraf İyileştirme Motoru ile gelen ilk telefon olma özelliğini de taşıyor.

Yazılım tarafında ise kullanıcıları Motorola’nın Android 14 tabanlı yeni HelloUX arayüzü karşılıyor. Bu arayüz, özelleştirilmiş duvar kağıtları için üretken yapay zeka özellikleri getiriyor. Edge 50 Pro, Motorola Smart Connect destekli ilk telefon olma unvanını da künyesine yazdırmış bir cihaz. Smart Connect, Motorola ve Lenovo markalı telefon, tablet ve PC’ler arasında gelişmiş süreklilik özellikleri sunuyor.

motorola edge 50 pro

Akıllı telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi 125W kablolu ve 50W kablosuz şarj destekli 4500 mAh pil veriyor. Edge 50 Pro’nun IP68 dayanıklılık sertifikası da mevcut.

Motorola Edge 50 Pro üç renk seçeneğiyle geliyor

Edge 50 Pro için mor ve siyah olmak üzere iki standart renk seçeneği sunuluyor. Sınırlı üretilen Ay Işığı İncisi rengi ise İtalyan tasarım stüdyosu Mazzucchelli 1849’un imzasını taşıyor.

Motorola Edge 50 Pro, Hindistan’da 9 Nisan’da 31999 rupiden (12264 TL) başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER