Manşetler

Motorola’dan Oyun Tutkunlarına Özel Yeni Amiral Gemisi: Edge 40 Pro

motorola edge 40 pro

Lenovo, Legion oyun telefonlarına olan desteğini sonlandırdıktan sonra, asıl markası Motorola’ya odaklanıyor. Bu kapsamda, Motorola, oyun dünyasındaki beklentileri karşılamak için tasarlanmış yeni amiral gemisi telefonu Edge 40 Pro’yu duyurdu. Cihaz, hızlı 165Hz ekran, en son Snapdragon 8 Gen 2 yonga seti ve son derece hızlı şarj özellikleriyle öne çıkıyor.

Edge 40, Moto’nun “eşsiz konfor” olarak nitelendirdiği, üst kısımda bile içe doğru kıvrılan bir ekrana sahip. Cihazın ön kısmında parmak izi tutmayan kaplama ve arkada anti-parlama cam kaplama bulunuyor ve her iki taraf da Corning Gorilla Glass Victus ile korunuyor.

6,67 inçlik FHD+ pOLED ekran, 165Hz yenileme hızında çalışarak piyasadaki en hızlı amiral gemisi telefon ekranlarından biri olma özelliğini taşıyor. Ayrıca, Motorola’nın Dolby Vision HDR (ve HDR10+) desteği sunan ilk telefonu olan Edge 40 Pro, HDR filmler ve oyunlar için parlak ve doğru renkler sunuyor. Dolby Atmos ses sistemine ek olarak, yeni Moto Spatial Sound özelliği de müzik, film ve oyunlar için kullanılıyor ve Apple’ın spatial audio özelliğine benzer şekilde sürükleyici bir surround ses deneyimi sunuyor.

Yoğun oyunlar ve görevler için Edge 40 Pro, Qualcomm’un en yeni Snapdragon 8 Gen 2 mobil platformunu, LPDDR5X RAM ve UFS 4.0 depolama teknolojisi ile birleştiriyor. Bu sayede, şu anda piyasadaki en hızlı RAM ve depolama teknolojilerini kullanıyor. Ayrıca, 4.600 mAh kapasiteli pil, 125W’a kadar şarj olabiliyor ve bu sayede sadece 23 dakikada tam doluluk sağlıyor.

Kamera özelliklerine gelince, Edge 40 Pro, 50 megapiksel (MP) geniş açılı ana kamera, optik görüntü sabitleme (OIS) ve her piksel için faz tespitli AF’ye sahip yüksek çözünürlüklü üçlü kamera sistemine sahip. Ultra geniş açılı kamera da 50 megapiksel çözünürlüğünde ve üçüncü kamera ise 12MP 2x telefoto özellikli. Ön tarafta ise 60MP’lik delikli bir selfie kamerası bulunuyor. Video, 8K30p, 4K HDR10+ 30fps ve 4K 60fps formatlarında çekilebiliyor. Tabii ki, yapay zekâ destekli özellikler de mevcut; otomatik gülümseme yakalama, Google Lens entegrasyonu, otomatik gece görüşü ve daha fazlası Edge 40 Pro’nun özellikleri arasında yer alıyor.

Ne yazık ki, Motorola Edge 40 Pro şimdilik sadece önümüzdeki günlerde Avrupa’da ve biraz daha sonra Latin Amerika’da satışa sunulacak. Diğer Motorola telefonları gibi bunu da Türkiye’de beklemiyoruz. Avrupa’da başlangıç fiyatı 900 Euro olarak belirlenen bu yüksek özellikli telefon için oldukça makul bir fiyatın sunulduğunu söyleyebiliriz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER