Teknoloji

Motorola Edge 30 Ultra sızıntısı tüm özellikleri gösteriyor

motorola edge 2021 30 ultra

Motorola’nın yeni amiral gemisinin Moto Edge X ismini taşıyacağı kısa süre önce ortaya çıkmıştı. Yeni bir habere göre, bu telefon ocak ayında farklı bir isimle küresel ölçekte piyasaya sürülecek. Çin’de Moto Edge X adıyla çıkacak telefon, uluslararası sahneye Motorola Edge 30 Ultra adıyla çıkabilir.

Bu iddiayı gündeme getiren TechnikNews sitesinin haberinde akıllı telefonun teknik özelliklerini görmek de mümkün oluyor. Akıllı telefonun model numarasının XT-2201, kod isminin ise “Rogue” olduğu belirtiliyor.

Habere göre, Edge 30 Ultra’da 6.67 inç büyüklüğünde Full HD+ çözünürlüklü delikli OLED ekran bulunuyor. Yenileme hızı 144 Hz olan ekran HDR10+ desteğine de sahip. Akıllı telefon kutusundan Android 12 ile çıkacak ve iki büyük güncelleme de alacak.

Edge 30 Ultra’nın kalbinde henüz resmiyet kazanmayan Snapdragon 898 işlemcinin bulunmasına kesin gözüyle bakılıyor. Bu işlemciye 8 veya 12 GB LPDDR5 RAM eşlik edecek. Dahili depolama alanı seçenekleri ise 128 ve 256 GB UFS 3.1 olacak. Telefonda microSD kart desteğinin bulunmayacağı da belirtiliyor.

Akıllı telefonun önünde 60 megapiksel çözünürlüklü bir kameranın bulunacağı söyleniyor. Arka tarafta ise 50 megapiksel ana kamera, 50 megapiksel ultra geniş açılı kamera ve 2 megapiksel derinlik sensöründen oluşan bir sistem kullanıcıları karşılayacak. Optik görüntü sabitleme özelliğine sahip ana kamerayla 4K video kaydı yapılabilecek.

Sızıntılara göre, Motorola Edge 30 Ultra ihtiyaç duyduğu enerjiyi 5000 mAh kapasiteli pilinden alacak. Telefonla birlikte sunulacak 68W şarj adaptörü sayesinde 35 dakikadan kısa bir süre içinde pili yüzde 100 oranında doldurmak mümkün olacak.

İLGİLİ HABERLER