Teknoloji

Motorola Edge 30 Ultra için bir işaret daha

motorola edge 30 ultra snapdragon

Motorola’nın Qualcomm’un yeni nesil amiral gemisi işlemcisini taşıyan bir telefon çıkarmasına artık kesin gözüyle bakılıyor. Bu akıllı telefonun Çin’de Motorola Edge X30, dünyanın geri kalanında ise Edge 30 Ultra adıyla resmiyet kazanması bekleniyor.

Edge 30 Ultra için Çin’den yeni bir işaret daha geldi. Motorola’nın sahibi Lenovo’nun genel müdürlerinden biri, yeni telefonu kullanarak Çin’in popüler sosyal ağı Weibo’da paylaşım yaptı. Paylaşımın yanında “Moto Edge X30’dan” ifadesi göze çarparken, Lenovo yöneticisi cihazla ilgili gözlemlerini de aktarıyor.

Telefonun hem önünün hem de arkasının Gorilla Glass ile korunduğu belirtilirken, cihazın performansının da çok güçlü olduğu vurgulanıyor. Lenovo yöneticisi Edge 30 Ultra’da kullanıcıları çok sayıda yeni özelliğin beklediğinin ipucunu da veriyor.

Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 ile gelecek telefonda 6.67 inç büyüklüğünde Full HD+ çözünürlüklü 144 Hz OLED ekran bulunuyor. Akıllı telefonun arkasında iki adet 50 ve bir adet 2 megapiksel kameranın olduğu söyleniyor. 68W hızlı şarj desteği ve 5000 mAh pil de telefonun özellikleri arasında sayılıyor.

Motorola Edge 30 Ultra hakkında bilinenler şu an için bunlarla sınırlı. Ancak Qualcomm’un Snapdragon 8 Gen 1 için resmi duyuruyu yapmasının ardından telefona dair detayların ortaya çıkması sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER