Teknoloji

Motorola yeni Android telefonları DROID RAZR HD, RAZR Maxx HD ve RAZR M’i tanıttı

Motorola dün New York şehrinde gerçekleştirdiği bir etkinlikle yeni Android akıllı telefonlarını tanıttı. Etkinliğin ABD’li mobil operatör Verizon Wireless ile birlikte gerçekleştirilmiş olması burada tanıtılan telefonların ilk etapta ABD’de çıkarılacağı anlamına geliyor. Yeni telefonlardan bir tanesi olan DROID RAZR HD sahip olduğu 2530 mAh’lik batarya sayesinde tüm günü rahatlıkla çıkaracak gücü sunuyor.

Motorola DROID RAZR HD Android 4.0 Ice Cream Sandwich ile yüklü gelirken bu ülkede giderek yayılan 4G LTE şebekesini de destekliyor. 4.7 inç’lik, 1280 x 720 HD çözünürlüklü AMOLED HD ekran barındıran DROID RAZR HD bu sayede önceki nesil RAZR’a göre yüzde 73 oranında daha fazla piksel sunmuş oluyor. Yukarıda belirttiğimiz gibi Android 4.0.4 ile yüklü gelecek cihaz çok yakında Jelly Bean’e de güncelleniyor olacak. 1.5 GHz’lik çift çekirdekli Qualcomm Snapdragon S4 işlemci, 1 GB RAM, 16 GB dahili bellek, microSD kart yuvası, 8 megapiksel kamera da bu cihazın özellikleri arasında bulunuyor. Motorola daha önceki iterasyonlarda olduğu gibi Kevlar tasarım standardını korumaya devam ediyor, böylelikle telefonun ince, hafif ve sağlam yapısı korunuyor.

Motorola’nın RAZR HD yanında tanıttığı bir başka Android telefonu olan DROID RAZR Maxx HD ise RAZR HD gibi 1.5 GHz çift çekirdekli Qualcomm Snapdragon işlemci ve 4.7 inç HD ekran barındırıyor. Kardeşinden farklı olarak 3300 mAh’lik bir batarya barındırıyor. Bu büyük bataryaya rağmen RAZR Maxx HD sadece 9.3 mm.’lik kalınlıkla geliyor. DROID RAZR Maxx HD de ilk olarak Android 4.0 ile yüklü gelecek, ancak Motorola yıl bitmeden bu cihaz için de Jelly Bean desteği sunacak.

Motorola’nın tanıttığı üçüncü telefon ise diğerlerine göre biraz daha mütevazi özelliklerle dikkat çekiyor. DROID RAZR M’de 4.3 inç’lik Super AMOLED Advanced ekran yer alıyor. Diğerleri gibi Android 4.0 Ice Cream Sandwich ile çıkacak olan bu cihaz da yıl bitmeden Jelly Bean güncellemesini alacak. 1080p video kayıt yetenekli 8 megapiksel kamera, çift çekirdekli işlemci, NFC, 4G LTE desteği, 8 GB dahili bellek ve 1 GB RAM de bu telefonun özellikleri arasında bulunuyor.

Motorola’nın bu cihazlarını Verizon Wireless ile tanıtmış olması, onların Türkiye’de de kullanılmakta olan hücresel şebeke sistemiyle uyumlu olmadığı anlamına geliyor. Ancak Motorola’nın ilerleyen aylarda bu telefonun GSM versiyonunu da çıkardığını ve Türkiye’de de piyasaya sunduğunu görebiliriz.

İlgili >> Razr

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER