Teknoloji

Motorola’nın dört arka kameralı telefonunun görüntüleri ortaya çıktı

motorola

Akıllı telefon pazarında kamera konusundaki yaygın strateji “Çok daima daha iyidir” gibi görünüyor. Bu strateji, Motorola tarafından da benimsenmiş gibi görünüyor. Motorola’nın yeni akıllı telefonuna ait olduğu söylenen ve OnLeaks tarafından paylaşılan fotoğraflarda telefonun arkasındaki dört arka kamera göze çarpıyor.

İlk sızıntılar, telefonun özellikleri konusunda pek fazla detay vermiyor. Ancak yine de bazı noktalar şimdiden aydınlığa kavuşmuş durumda. Motorola’nın adı henüz bilinmeyen akıllı telefonunda dört arka kameranın yanında çentikli 6.2 inçlik ekran göze çarpıyor. Telefonda parmak izi tarayıcısının da ekrana entegre edileceği söyleniyor. USB-C girişinin yanı sıra 3.5 mm. kulaklık jakının varlığı da telefonda göze çarpıyor.

Telefonların arkasına çok sayıda kamera yerleştirme konusunda iki farklı yaklaşım benimsenmiş gibi görünüyor. Yaygın yöntem olarak Samsung Galaxy S10 ve Huawei P30 Pro gibi telefonlarda tercih edilen yaklaşım öne çıkıyor. Bu telefonların kamera modüllerindeki lensler, farklı fotoğrafik efektlerde kullanılıyor. Diğer yaklaşımda ise bir lensin farklı versiyonları, sahneyi farklı pozlama oranlarıyla çekerek daha yüksek detay seviyesine ulaşılmasını sağlıyor.

Motorola’nın telefonunda hangi kamera modülünün tercih edileceği henüz bilinmiyor. Ancak kameraların dizilimi ve hemen modülün yanındaki “48 MP” etiketi, telefonda 12 megapikselli dört lensin bulunması ihtimali kuvvetleniyor.

Pil kapasitesi, fiyat, çıkış tarihi ve işlemci gibi detaylar şu an için belirsizliğini koruyor. Bütün bunları öğrenmek içinse Motorola cephesinden gelecek resmi duyuruyu beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER