Teknoloji

Motorola Başkanı Rick Osterloh: Yeni giyilebilir ürünler yolda

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

motorola-logo-070513 (630 x 473)

Motorola son dönemde hem uygun fiyata yüksek performans sunan akıllı telefonları hem de Android Wear işletim sistemli akıllı saati Moto 360 ile dikkatleri üstünde toplamayı başarmış durumda. MWC 15’te Recode sitesine konuşan Motorola Başkanı Rick Osterloh’un sözleri, şirketin mevcut pozisyonunu korumaya niyetli olduğunu gösteriyor.

Motorola’nın kendi kulvarında faaliyetlerini sürdürmeye devam edeceğini söyleyen Osterloh, aralarında tabletin de bulunduğu bazı ürün kategorilerinin ise Motorola’nın çatı şirketi olan Lenovo’ya bırakılacağını belirtti. Osterloh Lenovo’nun tablet sektörünün en iyilerinden biri olduğunu söylemeyi ihmal etmedi.

Moto 360’ın torbalarındaki tek ürün olmadığını söyleyen Motorola Başkanı, bu yılın ilerleyen dönemlerinde yeni giyilebilir ürünleri görücüye çıkaracaklarını dile getirdi. Gelecek ürünün Moto 360’ın devamı olmayacağını belirten Osterloh, Motorola’nın tam olarak ne üstünde çalıştığı konusundaysa bilgi vermedi.

Osterloh, giyilebilir ürünlerde Android Wear ile yürümekten mutlu olduklarını ve alternatif bir platform üstünde çalışmayı düşünmediklerini söyledi. Osterloh’un alternatif platformlar üstünde çalışma ihtimalini “berbat” olarak nitelemesi, Motorola’nın Android Wear’i ne denli benimsediğini gösteriyor.

Akıllı telefon skalalarında yeni bir ürüne yer olduğunu belirten Motorola’nın patronu, Moto X ve Moto G arasında boşluğun doldurulabileceğini ifade etti. Osterloh bu doğrultuda bir hazırlık olup olmadığı sorusuna ise yanıt vermedi.

İLGİLİ HABERLER