Teknoloji

Motorola Android Webtop geliştirme çalışmalarını sonlandırdı

Motorola Webtop sisteminin geliştirme çalışmalarını sonlandırdı. Akıllı telefonu masaüstü bilgisayarın çekirdeğine taşıma fikrinden yola çıkan bu sistemin yeteri kadar iyi satışlara ulaşamaması nedeniyle bu kararı verildi. Motorola’nın son birkaç Android telefonunun özelliklerinden biri olan Webtop masaüstü yerleştirme istasyonları veya dizüstü bilgisayar benzeri Lapdock kasalar sayesinde çeşitli masaüstü yazılımların da çalıştırılmasına izin veriyordu. Ne var ki, Motorola’nın söylediğine göre Android’in özündeki işlevler Webtop’u gereksiz hâle getirdi.

Motorola’dan gelen açıklamaya göre Webtop uygulaması kullanıcıların akıllı telefon deneyimini daha büyük ekranlara taşımak için geliştirilmişti. Her ne kadar dünya çapındaki tüketiciler Webtop’a uyum sağlamış ve konsept sektöre birçok yenilik getirmiş olsa da, uyum süreci özkaynakları bu alana akıtmayı sürdürmeye yetecek seviyeye gelmedi. Diğer bir deyişle Webtop uyumlu cihazların satışları istenen seviyeye ulaşmadı.

Öte yandan Android işletim sisteminin masaüstü sistemlerdekine eşdeğer yetenekler kazanıyor olması da Webtop çalışmalarının sonlandırılmasına önemli bir etken niteliği taşıyor. Şirketin belirttiğine göre Photon Q, Droid Razr M, Droid Razr HD, Droid Razr Maxx HD gibi telefonlardan başlayarak Motorola ürünlerinde Webtop işlevi bulunmayacak.

İlgili >> CNET

İLGİLİ HABERLER