Teknoloji

Motorola 200 MP kameralı amiral gemisi telefon üstünde çalışıyor

motorola 200 mp

Motorola, “Frontier” kod isimli yeni bir amiral gemisi telefon üstünde çalışıyor. Yeni bir sızıntıya göre, bu telefon geçtiğimiz ay resmiyet kazanan Edge X30 ile bazı benzer özellikler taşıyor. Motorola yeni telefonunda 200 MP ana kamerayla fark yaratmayı hedefliyor gibi görünüyor.

Akıllı telefonda 6.67 inç büyüklüğünde kavisli, Full HD+ çözünürlüklü 144 Hz OLED ekranın bulunması bekleniyor. Telefonun kalbinde ise Qualcomm Snapdragon 8 serisi işlemcinin olacağı söyleniyor. Bu işlemcinin Edge X30’daki Snapdragon 8 Gen 1’den daha farklı olacağını belirtmek gerekiyor.

Söz konusu işlemcinin Samsung yerine TSMC’nin 4 nm tasarımıyla üretileceği söyleniyor. Bu işlemcinin model numarasının SM8475 olacağı ve Snapdragon 8 Gen 2 adıyla resmiyet kazanacağı da konuşulanlar arasında yer alıyor. Ancak bu işlemci konusunda henüz ortada resmi bir işaretin bulunmadığını da belirtmek gerekiyor.

Frontier kod isimli telefonda yeni Snapdragon 8 serisi işlemciye 8 veya 12 GB RAM’in eşlik etmesi bekleniyor. Dahili depolama alanı seçenekleri ise 128 ve 256 GB olarak sıralanıyor.

Motorola Frontier’da ana kamera görevini Samsung’un 200 MP çözünürlüklü S5KHP1 sensörün üstlenmesi bekleniyor. 50 MP Samsung JN1 sensörün ultra geniş açılı kamera, 12 megapiksel Sony IMX663 sensörün ise telefoto kamera olarak cihazda yerini alacağı söyleniyor. Telefonun önünde ise Edge X30’da olduğu gibi 60MP OmniVision OV60A sensörün bulunabileceği konuşulanlar arasında yer alıyor.

Motorola Frontier’da 125W kablolu şarj desteğinin bulunacağı söyleniyor. Kablosuz şarj hızının ise 50W seviyesinde olacağı konuşuluyor.

İLGİLİ HABERLER