Ulaşım

MotoGP’nin elektrikli motosikletlerle koşulan versiyonu 2019’da başlayacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

motogpDünyanın en popüler motosiklet şampiyonası MotoGP de, tıpkı Formula 1 gibi, tamamen elektrikli araçlarla koşulan bir alt turnuvaya kavuşuyor. Şampiyonanın yönetimini yürüten şirketin CEO’su Carmelo Ezpeleta, ilk etapta 18 motosikletin yarışacağı şampiyonanın 2019’da başlamasının planlandığını belirtti.

Ezpeleta, dört üreticinin şimdiden elektrikli motosiklet turnuvasına katılmak için söz verdiğini açıkladı. Elektrikli motosikletler saatte 200 kilometre hıza ulaşacak. Yarışların uzunluğunun ise 10 tur civarında olması bekleniyor.

Uzun süredir trafikte görülen elektrikli motosikletler, hâli hazırda yarışlarda da kullanılıyor. Isle of Man TT motosiklet yarışlarında 2010’dan bu yana ağırlıklı olarak elektrikli motosikletler tercih ediliyor. Elektrikli motosikletler, benzinli muadilleriyle aradaki farkı da oldukça hızlı biçimde kapatıyor.

MotoGP öncesinde pek çok şampiyona elektrikli araçları benimsemeye başlamıştı

Diğer motor sporları disiplinleri de elektrikli araçları benimseme konusunda çekingen davranmıyor. Formula 1’in yönetici kurumu FIA, 2014’te tamamen elektrikli araçlarla koşulan Formula E şampiyonasını başlattı. Red Bull Global Rallycross da 2018’de tamamen elektrikli araçlarla koşulan bir turnuva başlatacağını duyurmuştu. Pikes Peak International Hill Climb yarışlarında da elektrikli otomobillerin ağırlığı her geçen gün artıyor.

İLGİLİ HABERLER